Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu lyfter HV 71

Annons

Seger mot Leksand med 4-2 och sex poäng på de senaste två matcherna.

HV 71 är på väg att lyfta från bottenträsket. Men tränaren Torgny Bendelin blåser inte faran över:

Jag är inte lugn. Det är många matcher kvar och det är mycket som kan hända. Både negativt och positivt.

HV 71 fick en smakstart mot Leksand. De gjorde 1-0 redan efter 52 sekunder och 2-0 elva minuter senare.

Efter två perioder stod det 3-1 till HV 71. Det var ett bra resultat för Leksand.

Det var nämligen länge sedan som leksingarna spelat så dåligt på hemmaplan, som de gjorde i början av den här matchen.

Masarna var uddlösa, långsamma och visade ingen offensiv vilja. Då var det lätt för HV 71 att hålla ställningarna.

Visst, men jag anser också att det var vi som gjorde Leksand dåligt i den första perioden. Då spelade vi riktigt bra. I andra perioden kom de tillbaka, men vi höll emot. Det var bra gjort av grabbarna, säger Torgny Bendelin.

Leksand vaknade

Men i den tredje perioden blev HV 71 skakat. Leksand reducerade i powerplay till 3-2 efter 1.25 genom Kevin Kapstad. Det väckte Leksand, vars spelare plötsligt vaknade och man uppträdde som ett helt annat offensivt lag.

Men deras uppvaknande kom för sent. Jakten på kvittering gav aldrig något utdelning. HV 71 spelade säkert i försvarszon och kunde ta sin andra raka seger. Noterbart är att i HV 71 finns en ny profil som kommer att blomma ut i vinter. Det är 17-årige Kevin Fiala, från Schweiz, som nu spelade sin tredje match för HV 71 och var otroligt bra.

Hög nivå hela matchen

Efter matchen var Torgny Bendelin mycket nöjd:

Jag är oerhört glad för att vi åter blivit ett lag som kan hålla en hög prestationsnivå under en hel match. Det känns som vi är på rätt väg, även om det återstår mycket innan vi kan andas ut.

Leksand har stora problem just nu. Det har kommit grus i den lagmaskin som var så framgångsrik under hösten. Om inget händer kan de sista matcherna i grundspelet bli en mardröm innan kontraktet är klart.

Vi sa till varandra att detta var en jäkligt viktig match. Vi skulle gå ut i ett högt tempo och verkligen pressa HV 71. I stället blev vi helt handlingsförlamade. Ingenting fungerade i de två första perioderna. Helt otroligt, suckade Leksands lagkapten Gabriel Karlsson efter matchen. Visserligen spelade vi bättre i den sista perioden, men det räcker inte att bara vara bra i en period för att vinna sådana här matcher. Nu gäller det att vi behåller kylan i laget och arbetar för att komma tillbaka till det spel som gjorde oss så bra i höstas. Vi kan ju spela bra ishockey.

Mer läsning

Annons