Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kan inget stoppa Bik att vinna tvåan

Bik kommer att vinna den mellersta tvåan.
I helgen vann Bik med 5–0 hemma mot Långsele samtidigt som Härnösand tog poäng mot jagande Frösö, 1–1.

Att Bik ska tappa sin stora ledning på de tre omgångar som återstår finns inte på kartan.

Målgladast i helgen var annars Hägglunds som vann med 13–1 mot Rönnskär och Remsle UIF som var än värre och vann med 16–0 mot Myssjö/Oviken.

RUIF avgjorde matchen på första kvarten. Efter den stod det 5–0 på anslagstavlan. Josefin Gustavsson satte 1–0 redan i den andra minuten och i anfallet efter blev det 2–0 genom Camilla Edlund. Sedan rann det bara på. Stackars jumbon Myssjö fick en mardrömseftermiddag i Sollefteå.

Remsle har häng på fjärde platsen inför de avslutande matcherna vilket skulle vara en fjäder i hatten för laget som började serien uruselt och som innan säsongen hade funderingar på att spela division 3 istället.

Lika roligt som RUIF hade nog även Hägglunds som vann med 13–1 mot Rönnskär. Trots tidig bortaledning redan i den andra minuten spelade Hägglunds ut hela sitt offensiva register utan minsta oro för nya baklängesmål och Rönnskär hade inget svar.

Hägglunds som spelade bort seriesegern i upptakten av hösten kan ändå bli tvåa med en bra avslutning. Just nu ligger laget trea.

Till division 1 lär dock Bik ta sig. Härnösandstjejerna går fram som en ångvält i serien och när förföljarna dessutom förlorar poäng titt som tätt är snart seriesegern i Mellersta tvåan bärgad.

I helgen gjorde Bik 5–0 på Långsele efter tre mål av Simone Edefall och två av Sara Jensen. Bik leder nu serien med sex poäng och har dessutom tolv mål tillgodo. Frösö hade förstås planer på att jaga ikapp Bik men efter 1-1 mot Härnösand grusades chansen betänkligt.

– En match där Frösös ägde bollen och vi kontrade giftigt. Mot slutet hade vi två rena frilägen så vi var faktiskt närmare segern, menade Benny Ödlund i HSK.

Sanne Pettersson fick se sitt friläge räddas med en benparad av den duktiga målvakten i Frösö och lite senare räddade samma målvakt genom att slänga sig och få borta bollen på linjen.