Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu fick Sollefteå en lucka i toppen

Sollefteås segertåg i trean fortsätter.
Åttonde raka vinsten kom mot ett skadedrabbat Höga Kusten Fotboll som kan tacka sin målvakt Eugeniu Cheptene över att siffrorna stannade vid 5-0 för hemmalaget.

Annons

– Vi mötte ett lag som inte riktigt hade möjligheter att ställa upp på plan med de spelare man ville. Samtidigt gör vi en bra match och fem mål framåt igen. Det är klart att jag är nöjd, sammanfattade GIF-tränaren Richard Aarseth.

Särskilt under matchens första 45 minuter bjöd Sollefteå på fotbollsgodis där flera av de målen som trillade in var riktiga delikatesser.

Framför allt minns vi Niklas Erikssons väl avvägda inlägg frånvänsterkanten som forwarden Sergiu Baran nöp till direkt på, och till och med Cheptene i målet ska nog vara glad att han inte stod i vägen för den projektilen som gick rakt upp i nättaket.

Det målet betydde 2-0 och kom innan halvtimmen var spelad, men redan där hade vi som bevittnade matchen från läktarplats förstått att kustgänget inte skulle kunna hota Sollefteå på något sätt den här kvällen.

När sedan samme Baran och anfallskollegan Bamekee Toure gjorde ytterligare varsitt mål innan pausfikat så var det ridå ned för Höga Kusten.

– Vi gör en fantastiskt bra första halvlek och flera fina mål, ansåg även Richard Aarseth.

Med till synes säkra 4-0 i ryggen och ett par tidiga byten som innebar en del positionsförändringar kan man "köpa" att Sollefteå inte kom upp i samma kvalité under den andra halvleken.

– Men ledningen gav oss en möjlighet att göra tidiga byten och ge andra spelare minuter. Det är viktigt också med tanke på den bredd vi har i truppen, menade Aarseth.

Det är inte svårt att förstå honom. Mot Höga Kusten hade Sollefteå en bänk där man skulle kunnat plocka in vilken spelare som helst på plan utan att de gjort bort sig på något sätt.

Man får nog backa bandet många år tillbaka för att hitta en sådan bra bredd i truppen hos Sollefteå GIF och alla förstår ju vad det kan betyda i slutet av en säsong om det står och väger.

– Jag tycker också att det var lättare fötter i dag än vi sett tidigare och jag tror att vi fick tillbaka lite energi när vi valde att plocka bort en träning nyligen. Dessutom är känslan att vi fick tändvätska efter dippen vi hade mot Röbäck senast.

Tyngre är det däremot för Höga Kusten som inte bara ligger under strecket, utan de brottas också med stora skadeproblem i en redan tunn trupp.