Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu fick Linköping jubla

Annons

Jublet ville aldrig ta slut i Linköpings omklädningsrum sedan de på söndagen besegrat Leksand med 4-1.

Tala om en efterlängtad seger för Linköping som nu tog sin första trepoängare sedan den 26 oktober.

Den store matchhjälten blev lagets nye finländske målvakt Iiro Tarkki.

Jo, jag hade ett bra flyt. Nu känns det som man kommit in i laget, sa Iiro Tarkki, som kom till Linköping för två veckor sedan. Nu gjorde han sin andra match i laget. Och vilken match han gjorde.

Han storspelade och var den stora anledningen till att Linköpings seger.

Det gick bra, men jag vill också ge beröm till backarna som också gjorde ett bra jobb, säger Iiro Tarkki, som nu gett tränaren Roger Melin en tydligt signal: Här har Linköping fått en målvakt av toppklass. Ja, Iiri var mycket bra i dag. Nu får vi se om han kan fortsätta hålla stilen i fortsättningen, säger LHC-tränaren Roger Melin, som var kyligast i laget efter den här segern.

Linköping fick en smakstart och ledde med 2-0 efter drygt sju minuter.

I den andra perioden var Leksand på väg tillbaka. Patrik Hersley reducerade till 2-1 och Leksand hade en oerhörd press i offensiv zon.

Då tog Roger Melin timeout.

Jag ville lugna ner grabbarna som började gå bort sig, främst i offensiva spelet. Kanske var det ett resultat av dåligt självförtroende efter de senaste förlusterna, säger Melin.

Men det var Iiro Tarkki som blev den store matchvinnaren. Mitt i krisen agerande han lugnt och säkert, vilket skapade trygghet i Linköping.

Samtidigt hade Leksands reservmålvakt, Joel Gistedt, en mindre bra dag och gjorde flera sämre insatser. Som när Johannes Salmonsson, mitt i Leksandspressen, sköt 3-1 till Linköping och punkterade matchen.

Den tredje perioden blev sedan en transportsträcka mot Linköpings efterlängtade seger.

Vi vann därför att vi spelade disciplinerat och hade tålamod när Leksand var på väg tillbaka i matchen. Det ska grabbarna har beröm för, säger Roger Melin.

Faktum är att Linköping i höst vunnit alla tre matcherna mot Leksand med totalt 15-3. Tala om en önskemotståndare.

Men jag vill ändå inte kalla Leksand för en önskemotståndare. Vi har haft tur som mött Leksand vid exakt rätt tillfällen för oss. Men nu får vi glömma den här segern och se framåt, säger Roger Melin.

Mer läsning

Annons