Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu börjar Modo jakten

Åtta poäng till en slutspelsplats, fem poäng upp till säker mark ovanför kvalseriestrecket – på annandagen börjar Modo sin jakt på lagen ovanför i tabellen.

– Vi kommer att klättra, säger tränaren Challe Berglund.

Annons

Challe Berglund och andretränaren Andreas Johansson har också fått några tidiga julklappar av Modoledningen som öppnat börsen och nu kan tränarduon räkna in Lubos Bartecko, Ladislav Nagy, Hannu Pikkarainen och Anders Eriksson i truppen.

– Nu har vi fyllt ut de platser som varit tomma sedan Cook och Dimitrakos försvann och det var ett måste.

Modo har varit tunna på spelarsidan en längre tid och med tanke på att man åkte på flera tunga skador strax innan uppehållet så kan man tycka att Modo lämnade ett för stort handikapp till de övriga lagen.

Det tycker inte Challe Berglund.

– Vi har gjort det bra och väntat ut de bra spelarna på marknaden, och man kan heller inte kalkylera med att man ska få en massa skador.

Challe menar då att det alltid finns spelare på marknaden, men inte alltid spelare som tillför något.

– Vi har inte varit stressade utan valt att få rätt typer. Nu har vi fått de spelare vi verkligen vill ha och som vi vet kommer att bidra. Ta till exempel Bartecko, han var jävligt bra i Färjestad ifjol.

Både Nagy och Bartecko kommer att användas som ytterforwards, men med vilken eller vilka de ska spela ihop med vill Challe inte svara på.

– Jag har det klart för mig, men jag tänker inte gå ut och berätta det i media just nu, säger Berglund.

Modo har alltså också förstärkt med backarna Anders Eriksson och Hannu Pikkarainen.

Just nu är Challe Berglund i Stockholm för att fira jul med familjen men åker upp till Örnsköldsvik på juldagen och samma kväll är det träning inför elitseriens omstart. På annandagen väntar AIK hemma i Fjällräven Center.

– Men jag är övertygad om att vi kommer att klättra i tabellen framöver, säger Challe Berglund.