Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är Foppa Stor grabb

Peter Forsbergs hundrade match är en match som gör honom till Stor grabb, men det blev dessvärre en batalj han helst av allt skulle vilja glömma efter förlust mot Ryssland.
– Det är aldrig roligt att förlora.

Peter Forsberg har äntligen gjort sin hundrade landskamp vilket betyder att han kliver in som Stor grabb nummer 165 inom svensk hockey.

– Det känns bra, det är ett fint sällskap man hamnat med och det är en ära att vara med i Stor grabb-skaran.

När han tänker tillbaka på sina landskamper är det mycket som dyker upp i skallen, och han tycker själv också att han har ett bra facit i Tre Kronor. Det har han också.

Foppa har varit med i sju VM- och OS-turneringar och bara missat final en gång. Plumpen är Salt Lake City och den missen stör Peter Forsberg precis som förlusten mot Ryssland i dag.

– Hade vi vunnit i dag hade det sett bra ut, nu kan vi inte vinna turneringen av egen kraft, det känns sådär.

Om sin egen insats är han, nästan som vanligt, inte heller nöjd. Även om Peter själv tyckte att han spelade mycket bättre än under matchen mot Tjeckien i torsdags.

– Absolut, det känns bättre än då. Men samtidigt vill man alltid vara ännu bättre och det är heller inte det lättaste att gå in i en match mot ryssarna.

Den omtalade foten var inte hundraprocentig enligt Peter Forsberg själv. Däremot såg balansen på isen långt bättre ut än under torsdagsmatchen. Om foten säger han så här.

– Det känns sådär. Jag får fundera efter matcherna här och jag vill inte säga något för tidigt utan nu vi får vänta och se.

Beslutet om en eventuell framtid dröjer, kanske ett par dagar in i nästa vecka tror Foppa själv.

Han är också nöjd med sina kedjekamrater och menar att det inte spelar någon större roll att han haft fyra olika kedjekamrater under de två inledande matcherna.

– Det spelar ingen roll alls, allt är ju nytt ändå.

Foppa var redan från matchstart hetare, aggressivare, snabbare och gjorde mer rätt ute på isen än tidigare. En snygg manöver var när han på Niklas Sundström-manér jobbade ikapp en ryss, hakade upp klubban, snodde pucken och slog om till anfall.

Men själv tycker han att puckarna mest studsar ifrån honom.

Vad beror det på, handlar det om matchovana?

– Jag hoppas ju det, annars börjar man bli orolig.

Orolig var något som ryssarna var hela tiden när Foppa var på isen. Han förde en enorm respekt med sig och där har han också sin storhet.