Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är det illa!

Jag var tvungen att hålla med Göran Persson när han i Agenda framförde sin förklaring till varför Miljöpartiet inte fick fler röster och varför Sverigedemokraterna gick så starkt framåt, och jag har aldrig hållit med Göran Persson tidigare!

Hans analys att Miljöpartiet är starka i storstäderna, men inte på landsbygden, där man tycker att de borde vara starkast, verkar helt logisk.

Har man ingen tunnelbana, spårvagn eller bussförbindelse, som i städerna, är det svårt att rösta för högre miljöavgifter och högre bränslepriser, medan missnöjet på landsbygden är lättare att kanalisera till SD:s argument, när till och med Centerpartiet ibland anklagas för att vara ett storstadsparti.

Att det parlamentariska läget är svårt, är det ingen som tvekar att hålla med om, men fast jag är så klok, har jag heller tyvärr ingen bra lösning på problemet. Jag kan bara hoppas att Löfven gör nånting klokt, och att allianspartierna kan balansera upp SD:s inflytande på politiken.

Det gläder mig att Löfven omgående talade om för Jonas Sjöstedt var skåpet skall stå, så att vi slipper en massa vänstertokerier de närmaste fyra åren, och att han kan få till en rimlig nivå på samarbetet med Miljöpartiet. Sedan ser jag fram emot valet 2018, för jag tycker att man redan så här tidigt kan se vartåt det lutar. Det skulle förvåna mig mycket om vi inte redan 2018 har en ny, stark allians!

Pancho-Curt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel