Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är även Västernorrland indraget i Vårdförbundets varsel

Vårdförbundet har beslutat att lägga ett nytt varsel.

Det nya varslet berör förbundets lokala avdelning i Blekinge, Dalarna, Gotland, Gävleborg, Jämtland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Norrbotten, Södermanland, Västernorrland och Örebro. Dessutom lämnar nya varsel inom de lokala avdelningarna för Halland, Skåne, Uppsala, Västmanland, Västra Götaland och Västerbotten.

De lokala avdelningar som sedan tidigare omfattas av varsel, men där inga tillägg gjorts är Stockholm, Värmland och Östergötland, enligt ett pressmeddelande från förbundet.

De varsel som nu lagts omfattar samtliga regioner och landsting samt 40 kommuner.

-Nu har vi väntat i över en veckas tid på att SKL (Sveriges kommuner och landsting) ska ta kontakt. För att påskynda att få till ett rättmätigt avtal går vi nu ut med ett nytt varsel-, skriver Vårdförbundets ordförande Anna-Karin Eklund.

Förtroendet för den lokala arbetsgivarens vilja att systematiskt utveckla och förändra löneläget för akademiskt utbildade kvinnodominerade yrken är i dag mycket lågt, hävdar Eklund vidare.

- Det är alltid svårt att fatta beslut om att varsla om konflikt, men det är nödvändigt i den här situationen. Konflikten vänder sig mot arbetsgivaren men det är också andra som kommer att drabbas. Om det skulle bli konflikt kommer vi givetvis att ta vårt samhällsansvar, skriver hon.

Läs mer i annan artikel.

/Allehanda.se