Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Notorisk blottare häktad: "Det finns fler uppslag att granska"

Den man som misstänks ha blottat sig offentligt på flera platser i landet häktades på fredagen vid Ångermanlands tingsrätt. Mannen ska, bland annat, ha onanerat offentligt vid flera tillfällen i Kramfors och på platser runt Bollnäs.

Annons

Mannen, som är under 20 år, häktades på sannolika skäl vilket är den starkare misstankegraden. Via sitt juridiska ombud, advokat Erik Hansson, förnekade han brott men medgav att han varit på flera av platserna där han misstänks ha sexuellt ofredat kvinnor.

I häktningsframställan togs 13 fall av sexuellt ofredande upp. Åklagaren Karin Everitt menar att det handlar om ett tvångsmässigt beteende och att det finns stor risk för att den misstänkte mannen begår allvarligare sexuella handlingar. I sitt slutanförande konstaterade åklagaren också att det finns fler uppslag att granska.

Mannen har pekats ut av flera kvinnor i fotokonfrontationer, men när domaren frågade om det bara handlade om otur såg han först oförstående ut och förklarade sedan:

" Det är riktigt att jag varit på flera av platserna där det ska ha hänt, men vid då kissade jag bara, det skulle aldrig falla mig in att blotta mig inför någon".

De första gärningarna ska ha begåtts i slutet av december och mannen ska sedan ha blottat sig på flera olika platser runt om i Sverige. Merparten av brotten ska ha skett på platser i Hälsingland och Ångermanland.

Den misstänkte tonåringen ska, bland annat, ha satt sig bredvid folk på bussar och tåg och där onanerat inför kvinnor.

Mannen greps efter tre misstänkta fall av sexuellt ofredande i Kramfors för en dryg vecka sedan.

Är han tidigare dömd eller misstänkt för sexbrott?

– Nej, inte vad vi känner till, säger Karin Everitt.

Åtal skall vara väckt senast den 20 april.

FLER NYHETER:

Man misstänkt för 20 fall av blottning

För Plus-kunder: Kvinna häktad misstänkt för mord i Stöde

För Plus-kunder: Stödebon Margareta om misstänkta mordet: "Konstigt att kroppen låg så öppet"

Annons