Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nostalgikväll på Ramviks Folkets hus

Ungefär 250 personer hade sökt sig till Ramviks Folkets hus och den nostalgikväll som där hölls med Musikshow inramat med veteranbilar.

Ett antal sponsorer stod bakom arrangemanget och på scenen återfanns: Musikern och storbandsledaren Pär-Åkå Stockberg, den före detta dansbandssångerskan Sussanne Engström som tidigare har sjungit i banden; Prestige och Partypacket, den 2/3-dels utbildade operasångaren Klas Norbergs, Ramvikstösen Emma Ekebjörk som leder Emmas Drängaer och utgör duon Vi2 med Sussanne samt kulturarbetaren Tommy Thelin från Nätra Hembygdsförening. Kulturarbetaren som anordnar allt från Elvis-program, Nostalgikvällar och annat.

Kvällen guidades skickligt igenom av Emma Ekebjörk och Tommy Thelin som parallellt med musikaliska händelser, berättade om historiska händelser som begav sig i vårt samhälle samtidigt som de olika musikstyckena hördes i etern.

Föreställningen räckte i sammantaget i två och en halv timme med en halvtimmes paus mitt i programmet.

Vi bjöds på allt från Elvis Presley, till Gösta ”Snoddas” Norgren, Connie, Fransis, Lillbabs, Patsy Cline, The Beatlses, Hepstars,Agneta Fältskog, Nancy Sinatra och Lee Hazlewood, Ove Thörnqvist, Siw Malmqvist, Jerry Wlliams, Anita Lindblom, Tom Jones, Brita Borg och många fler.

Musiken framfördes av alla på scenen med stor scennärvaro och god musikalitet.

Med på scenen var också den yngsta deltagaren; Angelina Thelin som bland annat framförde ”Är du kör i mig ännu Clas-Göran” där likheten med Lill-Babs framförande var slående.

Nostalgikväll kommer även att anordnas också den 1/12 på Olympia i Bredbyn samt den 8/12 på Bollsta Folket hus, där medverkar dock inte Emma och Sussanne men däremot andra estradörer från trakten.

Showen rekommenderas å det varmaste.

Ann-Christin Tjernström

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel