Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norwegians vd ber om ursäkt

Annons

Norwegians vd Bjørn Kjos ber nu om ursäkt för de omfattande förseningarna den senaste tiden. Fortsatta problem med Dreamliner-planen ligger bakom, enligt bolaget.

Norwegian har haft stora problem med förseningar i sin långdistanstrafik den sista tiden. I december var inte ett enda Norwegian-flyg från Bangkok till Oslo i tid, skriver norska tidningen VG, medan bara ett av fyra flyg från New York till Oslo höll tiden - 12 av 16 flyg var försenade i genomsnitt tre timmar.

Det är förfärligt ledsamt att passagerarna drabbas. Speciellt nu kring högtiderna, säger Norwegians vd Bjørn Kjos, som tidigare har avböjt att uttala sig i frågan, till VG.

Enligt Charlotte Holmberg Jacobsson, informationschef på Norwegian, är förseningarna orsakade av tekniska problem med bolagets Dreamliner-plan. Norwegian tycker att det är "oerhört frustrerande att det fortfarande uppstår problem på helt fabriksnya plan".

"Även om det inte är ovanligt att det förekommer "barnsjukdomar" på helt nya flygplansmodeller så har det varit klart fler problem än man kan förvänta sig av splitternya flygplan. Vi ska nu se över alla rutiner ännu en gång och göra allt vi kan för att förhindra ytterligare problem och förseningar", skriver hon i en kommentar till TT.

Passagerarna som har drabbats av förseningarna riskerar att bli utan ersättning, skriver DN. Flygbolagen kan enligt EU:s regler slippa betala när tekniska fel på flygplan ligger bakom förseningarna.

Men det ska vara något oväntat som dyker upp. Flygbolag kan inte bara hävda tekniskt fel utan de ska kunna specificera felet, säger Jolanda Girzl, enhetschef för Konsument Europa, till DN.

Frågan är om de tekniska felen på Dreamlinerplanen kan räknas som en extraordinär omständighet. Jolanda Girzl är tveksam till att Norwegian skulle kunna fortsätta hävda att felen är oväntade.

Man måste göra en bedömning varje gång det inträffar.

Bjørn Kjos vill inte svara på frågan om kompensation, med hänvisning till att han har "för lite kunskap om hur många som blivit drabbade och varför det skedde".

Mer läsning

Annons