Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norwegianplan fast i New York

Annons

276 av Norwegians passagerare blir kraftigt försenade på JFK-flygplatsen i New York, på grund av ett fel på planets bromssystem. Förseningen blir närmare två dygn.

Planet, av typen Boeing 787 Dreamliner, skulle ha landat i Oslo på måndagseftermiddagen, men beräknades kunna lyfta först under natten mot nyårsaftonen, skandinavisk tid, uppger Norwegians presstalesperson Daniel Kirchhoff för TT.

Problemen har lett till följdförseningar och en flight från Arlanda till New York under måndagskvällen beräknades bli fem timmar försenad, då bolaget tvingades hyra in ett annat plan.

Det är inte det första gången Dreamlinerplan krånglar för det norska flygbolaget. Så sent som i söndags hade ett flyg från Bangkok till Oslo problem med en ventil, vilket ledde till temperaturer på över 30 grader i kabinen under den tolv timmar långa flygturen, skriver norska VG.

Flygplanstillverkaren Boeing har dragits med en lång rad problem som bränder, hydraulikfel och elfel med det nya Dreamlinerplanet. I början av 2013 fick alla levererade Dreamliner-plan ställas på marken på grund av ett batterifel.

Mer läsning

Annons