Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norstedts drar tillbaka Guillou-bok

Annons

Efter kritik om faktafel i Paul Frigyes bok om Jan Guillou drar förlaget nu tillbaka alla exemplar av boken med omedelbar verkan.

Vi sätter oss genast och utreder detta. Vi är måna om att alla sakuppgifter i våra böcker är korrekta, och här har vi uppenbart missat saker, säger Peter Karlsson, förläggare på Norstedts.

I boken "Höjd över varje misstanke" kritiseras Guillou för att ha ljugit i sitt arbete och om sin bakgrund. Bland annat hävdar författaren Paul Frigyes att Guillou relegerades från internatet Solbacka utan slutbetyg. I en intervju i SVT under tisdagen lämnade Guillou över sina slutbetyg till Frigyes. Expressen har tidigare uppmärksammat flera andra faktafel i boken.

Norstedts kommer nu utreda omfattningen av sakfelen, och avgöra vad som ska göras. Tanken är dock fortfarande att boken ska ges ut.

Det här är en av Sveriges viktigaste kulturpersoner, så tanke är fortfarande att vi ska släppa biografin om honom. Men om det framkommer mer omfattande sakfel under utredningen så kan vi ompröva beslutet, säger Peter Karlsson.

Mer läsning

Annons