Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norskt företag tar över patienthotellet i Sundsvall

Ett norskt företag tar över patienthotellet vid Sundsvalls sjukhus. Det är vårdföretaget Norlandia omsorg som nu tar ytterligare ett kliv in i vården.

- Jag kommer att i nästa vecka åka till Sundsvall och informera personalen om vad övertagandet innebär. Vi kommer att driva patienthotellet enligt de riktlinjer och avtal som finns. Och vi kommer inte att försämra verksamheten men ta med oss våra kunskaper om vård och omsorg in företaget, säger Nina Torp Høisæter, vd för företaget.

Norlandia har stor verksamhet inom vårdsektorn i Norge. Man driver äldrevård och sjukvård.

- Men vi har bara två patienthotell i Norge. Vi ser den svenska marknaden som intressant. Jag och mina anställda har erfarenhet från arbete inom vården och vi vill konkurrera med kvalité, säger Nina Torp Høisæter.

Hon är också intresserad av att ta över äldreboenden och liknande verksamhet i Sverige

- Vår strategi är att bli den största och ledande aktören på utveckling och drift av patienthotell i Skandinavien, och därför är uppköpet av SPH ett viktigt steg vidare för att förverkliga våra ambitioner på detta område, säger Torp Høisæter.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60