Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrlandsturné med gröna riksdagsledamöter

Miljöpartiets Janine Alm Ericson, riksdagsledamot i Utrikesutskottet, gruppledare och språkrörskandidat, och Maria Gardfjell, riksdagsledamot i Miljö- och jordbruksutskottet, besökte Härnösand på sin Norrlandsturné via Gävle och Hudiksvall med vidare färd mot Umeå och Storuman.

De var lyriska över besöket i Härnösand med start på HEMAB som har så många spännande och bra tankar om grön utveckling och samverkan och som nu kan bygga ut biogasproduktionen med pengar från klimatklivet. Kretsloppsparken imponerade storligen på dem både miljömässigt och socialt.

Därpå solvärmeföretaget Absolicon, som visade på väldigt spännande utveckling för solvärmen, världen över! Det kommer att höras mycket mer om företagets fantastiska innovativa grepp och dess enorma potential att ställa om till förnybar energi där Högslätten Solar Thermal Park är ett exempel på hur man dockar solvärme till fjärrvärmenätet. Solvärme till fjärrvärme kommer att få många efterföljare.

Och inte nog med det. Eftermiddagen bjöd på besök hos Peckas Naturodlingar, företaget som odlar tomater och fisk i stora slutna system, och som nu vill sprida sin metod över världen. Precis som Absolicon! Så goda tomater och inspirerande idéer!

Norrland levererar!

Eva Goës

Näraskribenter

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel