Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrlands största klubb

Lördagen den 29 juni var det dags för hemmatävling i Norrlandscupen. Det var den andra deltävlingen och Varggropens Kart Racing Club (VKRC) hade hela 23 anmälda deltagare på startlinjen. Detta är drygt en fjärdedel av det totala antalet anmälningar.

Annons

VKRC har under de senaste åren haft ett pågående arbete med att rekrytera fler barn och unga. Det är otroligt roligt att det är så många Ö-viksbarn och ungdomar som hittar till motorsporten och främst karting.

I klassen Cadetti, en uppvisningsklass där barn i åldern 6-10 år deltar, hade VKRC av Adrian Ahlqvist, Eddie Nilsson, Linus Sjödin, Albin Rossander, Valter Hägglöf, Harry Gidlund och Albin Rönnbäck. De var alla jätteduktiga och trots att det för flera av dem var den första tävlingen så visade de upp gokartsporten på ett härligt sätt.

I klassen F-Micro var det 16 förare varav 5 representerade VKRC. Det var spännande lopp hela tävlingen med flera VKRC förare i toppen. I finalen slutade det med Hugo Nordgren som kom på en finfin första plats och även Emilio Ahlqvist slog till med sin första pallplats och slutade 3:a. Ville Häggkvist slutade 4:a efter att ha kämpat väl under dagen. På 9:e plats kom Daniel Andersson och på 16:e plats slutade Julia Vidén. Samtliga F-micro förare visar fina körningar och bjöd på fartfyllda och spännande lopp.

I klassen F-mini fanns 18 förare och det var full fart under loppen. Mikael Andersson slutade på en 6:e plats och Elias Edstrand och Ebba Mårtensson slutade på 9:e och 10 plats. Elias hade en del strul och blev avtryck i hårnålskurvan men kämpade sig upp några placeringar igen. Även Johan Andersson, som slutade på en 15:e plats hade en del strul med motorn under dagen. Ella Gafvelin krockade i finalen och slutade på en 17:e plats.

Finalerna i J125 slutade med Marvin Ahlqvist, William Gafvelin, Fanny Pettersson och Kristoffer Pettersson efter varandra på plats 7-10. Kristoffer gjorde sin första tävling och körde riktigt bra. Marvin låg tvåa efter tidskörning och visar att han har farten i både kroppen och karten men en punktering satte stopp för bättre placeringar idag. Även Lili Näslund hade högre placeringar inför finalen och visar att hon kommer att bli att räkna med under säsongen. Stina Bonde kom på 15:e plats.

I den högsta klassen, KZ2, representerades VKRC av William Press som var blixtsnabb i starten och tog ledningen direkt men med bromsar som låg på och med endast 3 varv kvar i finalen fick han se sig omkörd och sluta på en fin 2:a plats.

Pernilla Gafvelin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel