Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrlands enda kvinnojour för döva i Härnösand

Nej, den finns inte än, men någon gång under 2008 hoppas kvinnojouren i Härnösand att kunna dra igång den enda dövjouren norr om Stockholm.

- Vi hoppas det. Vi har ju funderat på det här länge, för här finns både många döva och många som kan teckna, och det finns också en teckenspråksutbildning. Så Härnösand är en lämplig ort för en dövjour, säger Eva Boström på kvinnojouren i Härnösand.

Att kvinnojouren nu planerar en särskild dövjour beror Enligt Eva Boström inte på att fler döva kvinnor söker hjälp.

- Nej så är det inte, men det finns ingen jour i hela Norrland som har dövjour, fast döva kvinnor råkar ut för misshandel precis som andra, säger hon.

Kvinnojoursverksamheten i Sverige har det senaste året fått extra utvecklingspengar. I Härnösand fick jouren nästan 600 000 kronor förra året. En del av pengarna hoppas man nu kunna avsätta till en dövjour.

- Vi har inte funderat klart precis hur det kommer att se ut och när vi kan starta den, men tanken är att dövjouren ska vara en del av kvinnojouren och vi hoppas att vi kan komma igång under det här året, säger Eva Boström.ANNA WIKNER
070-650 77 02


Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67