Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vår startelva i norrtvåan: Härnösands FF dominerar

Sporten har nominerat en startelva som vi anser är den bästa hittills med spelare från våra tre klubbar i division 2 Norrland.

Annons

Nick Amartey Scharkowski, Härnösands FF.

Vi har försökt hitta de rätta spelarna för den här elvan med tre matcher kvar av våromgången.

Vi plockar spelare från Härnösands FF, Anundsjö och Friska Viljor.

Inget av lagen är med i den absoluta toppen. Härnösands FF har bäst förutsättningar att göra det om man ser till truppens kvalité. Men HFF har varit lite upp och ner och tappat onödiga poäng mot lag som de ska slå. Laget har halkat en bit efter de två topplagen på grund av för många kryssmatcher, fyra oavgjorda.

Friska Viljors säsong är mer än godkänd så här långt. Nykomlingen har femton poäng på tio matcher. Tolv har kommit hemma på Skyttis kontsgräs. Ett lag som lever mycket på sin goda sammanhållning.

Anundsjö har haft det slitsamt – bara åtta poäng och till helgen spelar man en sexpoängsmatch borta mot bottenkollegan Ånge. Anundsjö har svårt att hitta ett spel som fungerar. En förklaring kan vara att man ändrat ganska ofta i startelvan på grund av skador och sjukdomar. Laget har usel form. Fem raka nederlag och 0–15 i målskillnad. Anundsjö har bara lyckats göra sju mål.

Vi kör med en offensiv uppställning, 4-3-3.

William Amamoo, Härnösands FF.

Här är elvan:

Målvakt: William Amamoo, Härnösands FF.

Att utse målvakten var ganska enkelt. William Amamoo, 31, har bara släppt in tio mål på tio matcher.

Amamoo är fysisk stark med blixtsnabba reflexer. Amamoo har gjort tre landskamper för Ghana och var reserv när Ghana var i VM 2006.

Backlinjen från höger: Sajad Khalaf, Friska Viljor-Fredrik Mähler, Härnösands FF-Luis Vasquez, Anundsjö-Jimmie Gustafsson, Härnösands FF.

Vi placerar Friska Viljors Sajad Khalaf, 24, som högerback. Han är rejäl i sitt spel, vårdar bollen bra och duktig passningsspelare.

Jimmie Gustafsson, 25, tar vänsterbacksplatsen. Han gjorde bra ifrån sig som yttermittfältare i Härnösands FF förra säsongen, men i år har tränaren Niclas Hälldahl flyttat ner Gustafsson till backlinjen. Tanken är att hans offensiva kvaliteter ska vara ett hot.

Luis Vasquez, Anundsjö.

Fredrik Mähler, 29, är en av mittbackarna. Han har visserligen varit skadad sedan distriktsderbyt mot Friska Viljor i mitten av maj. En spelare med goda ledaregenskaper som har stor pondus. Mähler kom till Härnösand från Sollefteå inför den här säsongen.

Rutinerade Luis Vasquez, 33, får bilda mittlås med Mähler. Vasquez gör sin sjunde söäsong i Anundsjö. Han spelar ytterback också. Trots att Vasquez inte är så lång är han skicklig i huvudspelet. Han har en enorm spänst och har nickat in en hel del mål.

Toby Davis, Friska Viljor.

Mittfältet från höger: Peter Johansson, Härnösands FF-Toby Davis, Friska Viljor-Adrian Borostean, Härnösands FF.

Peter Johansson, 38, är spelskicklig med rutin i massor. Han har en vänsterfot som gör mycket nytta. Skicklig på att ta hand om fasta situationer.

Peter Johansson, Härnösands FF.

Toby Davis, 26, är duktig med boll och gillar att slå instick efter marken. Engelsmannen Davis har lirat fotboll i Sverige sedan 2008.

Adrian Borostean, 27, från Rumänien är stor och stark. Svårstoppad när han får upp farten. Och han har ett mycket vasst skott.

Anfallet från höger: Bamekee Toure, Härnösands FF-Nick Amartey Scharkowski, Härnösands FF-Rasmus Engström, Friska Viljor.

Friska Viljors Rasmus Engström, 20, får platsen till höger i anfallet. Kvicke Engström har gjort flest mål (6) i FV. Han har varit yttermittfältare och ensam forward när Tobias Stenberg är skadad. FV vill helst spela 4-2-3-1.

Bamekee Toure, Härnösands FF.

24-årige Nick Amartey Scharkowski tar platsen i mitten av anfallet. Han gör stor nytta i Härnösands FF och är lagets bästa målskytt med fem mål. Han var målbäst i fjol då han hittade rätt tio gånger.

Scharkowski är född i tyska Hamburg och har tyskt och ghanesiskt medborgarskap. Noterbart är också att han är bror till målvakten i den här elvan; William Amamoo.

Bamekee Toure, 23, från Liberia är irriationell som kan hitta på vad som helst. Han är snabb, stark och målfarlig. Han har tidigare spelat för Sollefteå.

Mer läsning

Annons