Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svidande förlust för Härnösands FF

/

En riktigt svidande förlust fick Härnösands FF vara med om i division 2 Norrland i lördags. Sandviken vände och vann till 2–3 på tilläggstid.

Annons

– Den här förlusten svider ju enormt med tanke på att vi hade ledningen med 2-1 in i 90:e minuten. Det är fruktansvärt tungt just nu, säger HFF-tränaren Niclas Hälldahl.

Spelmässigt kanske det inte var helt orättvist att topplaget Sandviken vann, men samtidigt kunde den lika gärna ha slutat på annat sätt också.

I första halvlek ägde Sandviken bollinnehavet och bjöd på ett fint passningsspel. De hade också ett ribbskott. Ändå så var det HFF som hade ledningen efter att Adrian Borostean nätat i 32:a minuten.

Härnösands FF jobbade hårt, höll ihop laget och minskade ytorna för Sandviken på HFF:s planhalva. Dessutom satsade de på omställningar. De gjorde ett bra jobb på den punkten.

– Härnösand gör det svårt för oss. Vi får inte alls ut det vi ville och vi hade det jobbigt i stort sett hela matchen, säger Jens Dahlqvist i Sandviken.

Trots en tidig kvittering i andra halvlek från Sandviken så lyckades HFF återta ledningen när Sviatoslay Zubar lite tursamt fick in bollen till 2-1.

Sedan såg ju allt ut att bli tre poäng för HFF, men en stark moral bidrar till att Sandviken vänder på tillställningen i slutet. Först gjorde Amar Guidji 2-2. Sedan på en fantastisk frispark i 93:e minuten fick Marcus Hägg till en bra träff på bollen och upp i nättaket bakom en chanslös Bantis Gheorghi i HFF-målet.

– Det är rena tillfälligheter som gör att de kan göra två mål sista tre minuterna, säger Niclas Hälldahl.

Matchhjälten Marcus Hägg svävade på moln efteråt och tog emot många lovord från gästernas tillresta klack efter slutsignalen.

– Skönt att sätta dit bollen på slutet. HFF är stark defensivt och vi hade svårt att få till något riktigt farligt. Sjukt skönt att vinna och det här är de bästa segrarna, säger Hägg.

Mer läsning

Annons