Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Själevads bästa målskytt slutar: "Roligt för Josefin men tråkigt för oss"

Själevad har drabbats av ett tufft avbräck resten av säsongen. Lagets bästa målskytt Josefin Larsson är gravid. "Roligt för Josefin men tråkigt för oss", säger Själevads tränare Tommie Andersson.

Annons

Josefin Larssons säsong är över i Själevad. Hon är gravid.

Josefin "Larsa" Larsson är målbäst i Själevad med sex fullträffar efter tolv omgångar i division 1 Norrland.

– En spelare som inte går att ersätta. Larsa har dessutom gjort ett mycket bra jobb i defensiven. Hon bidrar på träning och match och har betytt mycket för de yngre, säger Tommie Andersson.

32-åriga Josefin Larsson blev mamma första gången i maj 2014. Hon kom ändå tillbaka i träning efter sommaruppehållet. Hon spelade några matcher i slutet säsongen i division 1.

När Själevad vann division 2 Norra Norrland Syd förra året gjorde Josefin Larsson hela 30 mål på 14 matcher och tog hem skytteligan överlägset. Många av målen kom med den vassa vänsterfoten. Hon har vunnit skytteligan många säsonger i Själevad.

Josefin "Larsa" Larsson är uppväxt i Bredbyn och började spela fotboll i Anundsjö. Hon kom till Själevad 2005 och har varit klubben trogen sedan dess.

Två Själevadsikoner har slutat i år. Veronica Lundholm spelade våromgången, men har bestämt sig att det är definitivt slut nu.

– Och Anna Söderlund har varit knäskadad länge. En konstruktiv innermittfältare. Det är tunga namn som är borta.

Dessutom kommer målvakten Josefin Berglund att flytta söderut på grund av studier.

Själevad har en tunn trupp och därför agerar klubben. Två offensiva spelare från Maldiverna kommer till Ö-vik 15 augusti. Fadhuwa Zahir och Mirre, förstnämnda var i Själevad under hösten 2014.

– Synd att det bara blir tre matcher, men de har landslagsuppdrag. Detta är en billig lösning för oss.

Mittenlaget Själevad möter serieledande Assi hemma på Själevads IP på söndag.

– Det blir svårt att få ihop ett lag. Vi är förberedda på att det ska bli en tuff höst. 26 poäng (Själevad har 18 nu) är målet som ska räcka till nytt kontrakt, säger Tommie Andersson.

Mer läsning

Annons