Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sena mål gav HFF tre poäng: "Hos oss blir spelarna tåliga"

Svårspelad plan, sena återbud och en motståndare man inte trivs med – ändå kunde Härnösands FF lämna Västerbotten med tre poäng.
– Jag är väldigt nöjd med laget, säger tränaren Niclas Hälldahl.

Annons

HFF kom till spel med bara tre avbytare då Hälldahl fick ta emot två återbud på söndagsmorgonen. Jimmie Gustafsson var sjuk och Bamekee Toure hade blivit pappa. Men årets upplaga av Härnösand har bredd.

– Ja, jag är jättenöjd med den här gruppen. Bra fotbollspelare och väldigt bra grabbar som tål väldigt mycket. Vi lever lite spartanskt, men hos oss blir också spelarna tåliga, säger Hälldahl när han efter 3–1-segern står och beställer hamburgare tillsammans med sina spelare.

Matchen blev en tuff historia för Härnösand trots att lagkaptenen Peter Johansson skickade in ledningsmålet från 30 meter redan i den 10:e minuten.

– Vi har alltid det svårt mot Morön. De har en konstgräsplan som inte gynnar ett lag som vill rulla boll och det studsar och far hela tiden, säger Hälldahl.

Och en bit in i den första halvleken mattades HFF och Morön kunde komma in i matchen.

Adrian Borostean gjorde viktiga 2–1-målet för Härnösand.

– Vi mattades ett tag, men vid 1–1 fick vi tag i taktpinnen igen, säger Hälldahl som fick se Adrian Borostean bomba in en frispark och säkra de tre poängen.

– Efter det målet försökte vi säkra och kunde dessutom kontra in ytterligare ett mål, säger Hälldahl.

Mycket var positivt för HFF, men fick också två bakslag. Comebackande Fredrik Mähler fick bryta efter en halvlek (problem med en fot), men Hälldahl tror och hoppas att viktige mittbacken är spelklar till toppmötet mot Hudiksvall. Dessutom drog Emil Forsgren på sig sin tredje varning och är avstängd.

– Mot Hudiksvall har vi att välja på att fortsätta vara med i toppen eller inte. Det blir väldigt intressant, säger Niclas Hälldahl.

LÄS MER: Vår startelva i norrtvåan

LÄS MER: Härnösands poängräddare Touré

LÄS MER: Fotbollsnörden som funderar på att sluta

Div 2 Norrland

Morön-Härnösand 1–3 (0–1)

M: Hannes Wikberg- H: Peter Johansson, Adrian Borostean, Niclas Bönström.

Mer läsning

Annons