Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omdiskuterat mål när Härnösand föll på bortaplan – "Man förväntar sig mer av domarna i Division 2"

Misstänkt offsidemål, sex gula kort och ett spel som var på gränsen. Strömsbergs IP, Heden bjöd på det mesta när hemmalaget tog emot Härnösand i herrarnas division 2 Norrland.

Annons

Lagen samlas framför målet i väntan på en hörna.

Exakt 100 personer var på plats när nästjumbon Strömsberg tog emot tabellfemman Härnösand på Heden strax utanför Strömsberg i Uppland. Matchen blev tuff och redan i den 13:e minuten delades det första gula kortet ut när hemmalagets Marcus Söderlund varnades.

Knappa 20 minuter senare kom sedan den situation som skulle diskuteras hejvilt från bortalaget. Strömsbergs Jonas Magnusson nickade nämligen in 1–0 i den 32:a minuten och i det läget rådde det stor förvirring om huruvida målet skulle godkännas eller inte. Domarna pratade ihop sig och efter en kort stund var det godkänt, trots att Härnösand skrek på en offside.

– Jag tycker att det är offside. De blåser först offside men sedan ändrar de sig och säger att det fanns en till spelare som inte var offside, säger Härnösands lagkapten Robin Bergman.

– Det är väl bara att lita på det de säger och hoppas att de har rätt...

Domarna lät sig dock inte påverkas av protesterna och 1–0-målet stod sig. Innan halvtid delades också ännu ett gult kort ut, då hemmalagets Daniel Käll varit lite för hård mot en Härnösandsspelare. Därefter tog bortalaget över en aning och kvarten in på den andra halvleken kvitterade man också till 1–1 genom Sviatoslay Zubar.

Efter kvitteringen såg matchen länge ut att sluta just så, men Strömsberg tänkte annat. Med två minuter kvar av ordinarie tid slog lagkapten Tobias Lööf till och med en nickning satt 2–1-målet bakom Härnösandsmålvakten Bantis Gheorghi.

– Det känns som att vi tar över matchen lite efter att vi kvitterar, men sedan får de göra ett slumpmål där när vi slarvar i markeringsspelet, kommenterar Robin Bergman.

Gästerna fick sedan chansen att kvittera ännu en gång, då stopptiden blev över fem minuter lång, men trots en frisparkssituation där man lika gärna kunnat få straff nådde Härnösand inte riktigt hela vägen fram och man fick med sig noll poäng från bortamatchen.

– Jag tror nog att båda lagen är missnöja med domarinsatsen i dag. Det var många luddiga domslut och man förväntar sig mer i Division 2, säger Robin Bergman.

Mer läsning

Annons