Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyckelspelare tillbaka i Anundsjö: "Vi har gjort motståndarnas backlinjer arbetslösa"

Anundsjös facit sedan Ronny Dahlberg och Magnus Bild tog över som tränare: två matcher, två förluster och 0–10 i målskillnad.
– Ja, det är en tuff start, men vi har haft extremt mycket otur med skador, säger Ronny Dahlberg.

Annons

Som sagt, Ronny Dahlberg och Magnus Bild har inte fått någon drömstart sedan de tog över efter Sergui Tanurchov för drygt två veckor sedan, men de har inte haft några lätta uppgifter heller.

Dels har man mött seriens två topplag, Sandviken (0–6 hemma) och Hudiksvall (0–4 borta), dels har man haft enorma skadebekymmer i spelartruppen.

– Ja, vi har haft ett litet taskigt läge med tanke på motstånd och att vi saknat fem, sex startspelare de senaste matcherna. Det har varit tufft, säger Ronny.

Men inför lördagens hemmamatch mot Boden ser Ronny ljuset i tunneln. Nu har skadeläget förbättrats rejält och AIF:s tränarduo kan räkna in bland andra lagkaptenen Joel Åman som slog av nyckelbenet redan i seriens andra omgång.

Joel Åman, målskytt och lagkapten, är redo för comeback.

– Att Joel är tillbaka betyder enormt mycket för oss. Han är inte bara en bra fotbollspelare, han är lagkapten, pådrivare och en naturlig målskytt.

– Han vet var målet finns. Problemet vi haft under våren är att vi inte skapat några målchanser och motståndarnas backlinjer har varit arbetslösa, säger Ronny och fortsätter:

– Vi har helt enkelt varit för fega och spelat en för defensiv fotboll. Det går inte att hålla på så här. Det går inte att spela någon form av skyttegravsfotboll, säger Dahlberg som nu lovar att publiken på Olympia kommer att få se ett offensivare Anundsjö IF.

Och en stor förändring är att Anundsjö kommer att gå tillbaka till den klassiska 4-4-2-uppställningen.

– Ja, vi kommer att spela med två forwards. Vi måste helt enkelt skapa fler målchanser, säger Dahlberg och berättar att det blir Mack Ward, i början av säsongen mittback, som får förtroendet att spela med Åman på topp.

– Det har sett väldigt bra ut på träningarna den här veckan och de kompletterar varandra, säger Dahlberg.

Albelto Ikose, nyckelspelare hos Anundsjö, är redo för spel.

Nu är det inte bara Joel Åman som är tillbaka i startelvan. Mittfältsmotorn Albelto Ikose och ytterbacken Emil Norberg som missat flertalet matcher är också spelklara mot Boden.

– Ja, vi har fått ett par bra besked de senaste dagarna. Bland annat är (målvakten) Leo Grozas knäskada inte så allvarlig som befarat. Han har gjort en magnetkameraundersökning och det är inget som är trasigt. men han är inte spelklar på ett tag.

Det innebär att superettan-meriterade målvakten Victor Hansson gör debut mot Boden och han har sett vass ut på den träning han varit med.

– Han är verkligen tänd och laddad för uppgiften. Victor är stor, spelar med pondus och dominerar i straffområdet. Det här blir bra, säger Ronny Dahlberg.

LÄS MER: Här är glädjebeskedet för Anundsjö

LÄS MER: Mardrömmen för Anundsjö

LÄS MER: Nye Anundsjötränaren: Ska bli roligt och inspirerande

Mer läsning

Annons