Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mardrömsstarten sänkte Anundsjö – men Lundgren trivdes ändå: "Jag fick rädda fyra frilägen"

Att förlora med 0–4 är aldrig roligt. Då gäller det att hitta de små saker som finns att glädjas åt – som en kavalkad av räddade frilägen.

Annons

19-årige Adrian Lundgren hade bara stått en match i division 2, i mötet med Sandviken i förra omgången.

På söndagen väntade ännu ett topplag när ett sargat Anundsjö ställdes mot Hudiksvalls FF.

Och matchen startade som en mardröm för ångermanlänningarna. Efter åtta minuter kunde Adrian Lundgren inte göra annat än att se bollen gå i en retfull båge in bakom honom sedan HuFF-anfallaren Kion Kings skottförsök touchat en försvarare och ändrat riktning.

Anundsjös målvakt Adrian Lundgren fick släppa in fyra mål i mötet med tabelltvån Hudiksvall.

– Det blev en sur start, ja vad ska man säga. Det blev nån touch och sedan skulle jag backa hem men bollen gick för snabbt. Och 2–0 var inte så mycket att göra åt, kanske skulle jag gått ut lite, säger han.

2–0 kom redan i 17:e mnuten och när Christoffer Ericsson, som spelade med Frej i superettan förra säsongen, tryckte in 3–0 i den 23:e så var det över för Anundsjö.

– Jag fick göra fyra stycken frilägesräddningar utöver målen, så det får jag vara nöjd med. Annars hade det varit 0–8 och då hade jag inte stått här med dig, säger Adrian Lundgren, som menar att det kanske är lite tidigt för honom att redan nu vakta ett mål i division 2.

– Ska jag vara helt ärlig så är jag inte tillräckligt bra för den här nivån, det är spelet i luftrummet som inte är riktigt bra. Men får jag träna på det så kanske jag är på rätt nivå till slut.

I andra halvlek så gjorde Anundsjö ett ärligt försök att skapa nerv, och i 68:e minuten kom det också när Mack Ward skaffade en straff. Han tog hand om den själv – men ex-allsvenske Niklas Larsson i HuFF-målet läste skottet.

– Det var en bra slagen straff, men en riktigt bra räddning också. han håller definitivt division 2-klass, säger Adrian Lundgren om straffräddningen.

Närmre än så kom aldrig Anundsjö som får ladda om för nästa helgoch mötet med Boden som på söndagen slog serieledaren Sandviken med 3–2.

– Vi gör en bra match spelmässigt med bra passningsspel. Jag hoppas vi kommer trea till slut, får vi tillbaka några av nyckelspelarna så kommer det hända grejer, för vi är bra i grunden, säger Adrian Lundgren.

Matchfakta

HuFF–Anundsjö 4–0 (3–0)

Mål: 1–0 (8) självmål, 2–0 (17) Kion King, 3–0 (23) Christoffer Ericsson, 4–0 (90) Kion King.

Hörnor: 3–6.

Domare: Robert Ahlman, Bollnäs.

Publik: cirka 250.

Mer läsning

Annons