Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför säsongens hetaste match : ”Vi är som Sverige och jag är Zlatan”

Bara två dagar kvar till superderbyt i Ångermanland. På fredag möter Anundsjö ärkerivalen Friska Viljor för första gången på sju år och det förväntas bli en riktig fotbollsfest – på både planen och läktaren.

Annons

>>> Klicka här för att komma till sändningen! (Här kommer även reprisen finnas efter matchen)

Anundsjö med sportchefen Bruno Nilsson i spetsen räknar med att det kommer ta sig uppemot 1000 personer till Olympia på fredag kväll för att se det första derbyt mot Friska Viljor på sju år. Lagen har inte spelat i samma serie sen FV degraderades till trean säsongen 2009 och nu är det äntligen dags igen.

– Det ska bli väldigt roligt, detta är något man har sett fram emot hela säsongen, säger Anundsjös forward Joel Åman inför superderbyt.

Vad gäller förväntad matchbild tror Åman på en hård kamp med mycket löpmeter och inget direkt skönspel. Motståndarna, tillika Anundsjös ärkerival, Friska Viljor tycker han har ett ungt och talangfullt lag.

– De har ett bra lag. Jag har sett någon match med FV och då har de sett bra ut, så det blir en tuff match för oss.

LÄS MER: Första superderbyt på sju år - då väntas 1000 åskådare på Olympia.

Anundsjös Joel Åman

Vilka tycker du på förhand har det bästa laget?

– Självklart är det vi. Det känns som att vi är lite tyngre och eftersom jag tror att det kommer bli en matchbild med mycket kamp, så kommer det att gynna oss.

Inför superderbyt har Anundsjö en genomsnittlig publiksiffra på 293 personer – något som med största sannolikhet kommer att höjas på fredag. Förhoppningen är som nämnt uppemot 1000 personer och Åman rekommenderar alla fotbollsintresserade i länet att ta sig till Olympia.

– Det är alltid roligt att spela inför mycket folk, då blir man extra taggad. Det lär också bli extra grinigt, det är ju dels ärkerivalen och dessutom sju år sedan vi spelade i samma serie. Detta är bara något som händer två gånger denna säsong. Man måste passa på, det blir fotbollsfest.

LÄS MER: Tidigare Anundsjö-spelaren säker på seger i superderbyt: "Vi är det bättre laget"

Att det råder fotbollsfeber i Sverige nu under pågåendeEM-turnering har inte undgått någon, men vilket EM-lag skulle du säga att Anundsjö är mest likt?

– Irland då... Haha, nej jag måste tänka lite. Nä men vi är kanske lite lika Sverige då, inte det mest namnkunniga laget men som kan spela riktigt bra om allt klickar. Jag är Zlatan.

Du är Zlatan?

– Ja, så det är värt att komma bara för att se mig, skrattar han.

Åman är dessutom säker på seger för sitt Anundsjö.

– Ja, det blir 2-0 till oss.

Något du vill hälsa motståndarna?

– Må bästa lag vinna.

Mer läsning

Annons