Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ida Sjöström glänste i Själevads tuffa bortamatch

I den tuffa bortamatchen mot svårspelade Storfors AIK var Själevads IK bara en decimeter ifrån att tilldömas straff i matchens sista minut vid ställningen 2-2 - det blev istället en resultatlös frispark och en poäng för tabellsexan.

Annons

I en jämn match som länge såg ut att gå mot mållös hände något med båda lagens offensiv med drygt 20 minuter kvar av matchen. Det började med att hemmalaget från Norrbotten sköt ett omdiskuterat 1-0 mål.

– Vår backlinje säger att deras spelare är minst en meter offside och det är surt att domaren isåfall missar det, säger Själevad IK:s tränare Tommie Andersson.

Tommie Andersson hyllade sin unga mittfältare Ida Sjöström efter 2-2 matchen i Storfors:

Efter det snöpliga målet höjde Själevad spelet och inom loppet av åtta minuter vände de matchen då lagets skyttedrottning Josefin Larsson vässade siktet och utökade sin målskörd till sex gjorda mål den här säsongen.

– Hon var bäst i dag tillsammans med Ida Sjöström som går från klarhet till klarhet.

Den som trodde att det skulle stanna där bevisades fel när Storfors bara minuten efter 1-2 målet fick en frispark på kanten i sin offensiva del av spelplanen - en frispark som nickades in i mål bakom målvakten Annelie Sjöroos som blev tufft uppvaktad och hamnade ur balans.

– Det var lite stökigt där i målområdet och hon kan ha blivit knuffad men det är svårt att säga. Hur som helst var det surt att få ett sådant mål emot oss när vi just vänt matchen, säger Tommie.

I slutminuten kom den stekheta mittfältaren Ida Sjöström i ett mycket bra läge offensivt men blev där fälld just utanför straffområdet och domaren blåste frispark i stället för straff.

– Ett korrekt och bra beslut av domaren, riktigt synd dock att hon inte hann en decimeter längre fram innan hon fälldes.

Mer läsning

Annons