Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härnösandsmålvakten återvänder till Superettan: "Hoppas det går som i Degerfors"

Härnösandsbon William Amamoo har hittat en ny klubbadress inför höstomgångarna. HFF-målvakten hade en övergång till division 1-klubb på gång, men hamnade i en serie högre upp. "Jag har blivit bra bemött här i Ängelholm", säger Amamoo som finns med i den matchtrupp som möter IFK Värnamo borta i kväll.

Annons

William Amamoo klar för spel i Superettan igen. Han finns med i Ängelholmm FF:s matchtrupp inför bortamötet med Värnamo.

Innan William Amamoo kom till Härnösands FF var han känd som en mycket talangfull målvakt, men med en ständig ambition att komma vidare i karriären.

Visst. Han har varit ute och sonderat terrängen och provspelat lite här och där, men när det börjat dra ihop sig har han ändå dykt upp i Härnösands FF matchdress.

Läs mer: Amamoo jagad - men väljer att stanna i HFF

I våras skrev han på för fjärde året i rad – eller rättare sagt för en halv säsong till att börja med – för division 2-klubben.

– Härnösand har blivit mitt hem här i världen helt enkelt. Även om jag är ute och spelar fotboll någon annanstans, känns det som om jag alltid vill bo och ha min bas där, säger han när Sporten når honom nere i Ängelholm strax före måndag lunch.

Ett par timmar senare sitter han på spelarbussen som skall ta honom och de övriga i Ängelholms FF till bortamatchen i Superettan mot IFK Värnamo.

Det känns som om det gått undan med övergången?

– Ja, verkligen. Jag åkte ned förra måndagen för att provträna med klubben och jag hann inte få med mig speciellt mycket från Härnösand om jag skall vara ärlig.

Hur har det känts?

– Väldigt bra. Trots att det varit mycket skriverier om klubben de senaste veckorna är stämningen inom laget mycket bra.

Hur många träningar har du hunnit med?

– Få se. Det har blivit fem träningar totalt – och nu när jag även blev spelklar så snabbt så åker jag med laget till Värnamo. Men jag räknar med att få börja på bänken eftersom förstemålvakt Calle Lindell är skadefri.

Det gick väldigt fort att bli spelklar?

– Det är tack vare Göran Dahlberg och HFF. De har varit fantastiska mot mig även den här gången och skyndat på pappersarbetet, berömmer William Amamoo som nu kan sätta upp klubb nummer 18 i CV:et.

Det verkade ett tag som om den placeringen skulle tas av Oskarshamn AIK hemmahörande i Division 1 Södra.

– Det var på gång, men jag är förstås jätteglad över att jag istället kunde få chansen och spela i Superettan igen. För 4,5 år sedan kom jag till Degerfors i samma läge då de låg på nedflyttningsplats, men kontraktet säkrades utan kval till slut.

– Hoppas att det vänder uppåt för Ängelholms FF på samma sätt nu, avrundar William Amamoo innan det är dags för lunch och en stunds vila innan lagsamlingen vid fotbollsanläggningen för avfärd upp mot Värnamo.

Förutom William Amamoos inträde i klubben så har tabelljumbon även fått sin brasilianske mittback Matheus spelklar. 20-åringen värvades till klubben redan den 28 juni, men arbetstillståndet har dragit ut på tiden.

FOTNOT. Matchen sänds i TV4 Sport med start klockan 18.55.

Läs mer: Vår startelva i norrtvåan: Härnösands FF dominerar

BILDEXTRA från Härnösand-Strömsberg med tränarsnack: "Jag hade gjort två"

Mer läsning

Annons