Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härnösands FF föll mot tabelltvåan Hudiksvall – tränaren: "Vi var bättre än så här"

Efter fem matcher utan förlust så blev tabelltvåan Hudiksvall för svår för Härnösands FF under lördagen i division 2 Norrland. Hudiksvall vände 0–1-underläge till seger med 2–1. En tung förlust för HFF som jagar topplagen.

Annons

– Jag tycker inte att 2–1 speglar matchen, vi var bättre än så. Tyvärr slarvar vi vid båda målen och blir straffade hårt. Vi får ta lärdom av detta och gå vidare, säger tränaren Niclas Hälldahl.

Hudiksvall kom till Härnösand med sex matcher utan förlust och hade hållit ”nollan” i samtliga. HFF fem matcher utan förlust. Dessutom var det här en viktig match för båda lagen. Hudiksvall vill ju haka på serieledarna Sandviken i toppstriden. Medan Härnösand jagar dem underifrån och vill inte tappa mark.

Nu var matchen jämn till att börja med i första halvlek och där de riktigt heta målchanserna lyste med sin frånvaro. De hade ett par lägen utan att få nätrassel.

– Både vi och Hudiksvall började avvaktande, inget av lagen vill pressa, båda ville värna om mitten. Ett litet plus till oss, säger Härnösands tränare Niclas Hälldahl.

I stället skulle det explodera målmässigt i andra halvlek. Inom loppet av sju minuter fick de tappra åskådarna i regnet på Högslätten se tre mål. Adrian Borostean i Härnösand avlossade ett distansskott i 70:e minuten och i blåsten fick bollen en oväntad båge och in bakom en chanslös Niclas Larsson i gästernas mål. Något orättvist efter att Hudiksvall börjat andra halvlek på ett bra sätt.

– Vi får lite tändvätska av deras mål. Sedan är det starkt av oss att vända och vinna, vi visar härlig lagmoral, säger matchhjälten Per Lööf efteråt.

Han gjorde nämligen båda målen och bidrar starkt till att de vänder och vinner matchen.

– Visst bidrar jag till segern, men framför allt är vi är ett helt annat lag i andra. Sedan är det tillfälligheter att just jag gör målen, säger Lööf.

– 1–1 är väl inget misstag av oss utan vi blir ängsliga och faller med backlinjen och mittfältet. Andra målet bjuder vi på, säger Niclas Hälldahl.

Därmed skiljer det bara ett poängmellan serieledarna Sandviken och tvåan Hudiksvall. Härnösand är kvar på 19 poäng och är på sin femte plats elva poäng efter topplagen.

■ ■ För mer sportnyheter från Ångermanland, klicka här – och följ Allehanda Sport på Facebook.

Mer läsning

Annons