Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friska Viljor föll stort igen mot Hudiksvall: "Vi gör en mycket bättre match nu"

Friska Viljor trivs inte mot Hudiksvall. Förlust 0–6 borta och på Skyttis blev det 1–5. "Vi är mycket bättre nu. Synd att vi låter dem göra två snabba i början", säger Friska Viljors mittback Frank Amani.

Annons

Carlton McKenzie har gjort 1–3 på en elegant chiplobb. Unga FV-mittfältarna Isak Sedin och William Hansson är framme och gratulerar.

Hudiksvall slåss om seriesegern i division 2 Norrland – man är två poäng bakom Sandviken. Att Hudiksvall är ett bra fotbollslag visade man framförallt i första halvlek på Skyttis.

Men FV bjöd på lite för enkla mål. 0–1 i första minuten och Hudiksvall ökade på ledningen efter nio minuter. Drygt sju minuter från halvtidsvilan kom 3–0 för tabelltvåan.

– Synd att vi släpper in två snabba mål. Det är svårt att komma tillbaka mot ett så bollskickligt lag som Hudiksvall, säger Frank Amani.

Friska Viljor hade en bra tiominutersperiod i mitten av första halvlek.

– Vi startade starkt i andra. Kände att vi vågade spela framåt och Hudiksvall backade hem. Vi spelade mycket bättre i andra halvlek.

Hudiksvall var lite skakat efter FV:s reducering till 1–3 i 71:a minuten. Ett mycket vackert mål av anfallaren Carlton McKenzie som chiplobbade bollen över målvakten Niclas Larsson.

Men när FV hade häng på 2–3 kom ett felpass på mittplan av inhopparen Rasmus Bergström. Det utnyttjade Hudiksvall blixtsnabbt och gästerna prickade in 4–1 i 76:e minuten.

Frank Amani och Johan Vestin var FV.s mittbackspar.

– Vi är inte vana att spela tillsammans. Det märktes vid deras andra mål då de fick en öppen lucka, säger Frank Amani.

Johan Vestin är annars mittfältare, men fick kliva ner som mittback eftersom mittbacken och lagkaptenen Frans Eriksson var sjuk. FV saknade även mittfältaren Niclas Håkansson som var avstängd och Rasmus Engström fotskadad.

FV ställde upp med två spelare födda 1999 på mittfältet, Isak Sedin och William Hansson. Killarna hade ett bra samarbete efter 19 minuter och Hansson var nära att överlista Hudiksvalls målvakt.

Friska Viljor har åtta poäng tillgodo på Strömsbergs som ligger på kvalplats. FV möter jumbon Ånge borta i nästa omgång.

– Den matchen är viktig. Vi borde vinna den, säger Frank Amani.

Friska Viljor-Hudiksvall 1–5 (0–3)

0–1 (1) Cihan Sener, 0–2 (9) Kion King, 0–3 (38) Petter Andersson, 1-3 (71) Carlton McKenzie, 1–4 (76) Mehmed Hafizovic, 1–5 (88) Johan Brolin.

Domare: Arian Chalak.

Mer läsning

Annons