Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friska Viljor bäst i Örnsköldsvik – efter återvändarnas show: "Känns underbart"

/
  • Toby Davis jublar vilt efter sitt straffmål som innebar 1-3.

Trots regn och rusk blev det ett riktigt härligt derby mellan Anundsjö och Friska Viljor under fredagskvällen. Ett derby FV vann med 3-1 efter att tidigare Anundsjöspelaren Tobias Stenberg gjort det matchavgörande målet.

Annons

Efter sju års väntan var det under fredagskvällen äntligen dags för superderbyt alla väntat på. Anundsjö tog emot Friska Viljor hemma på Olympia och även om fast vädret inte visade sig från sin bästa sida bjöds publiken på en riktigt trevlig fight. En fight som Friska Viljor gick segrande ur efter slutresultatet 3-1.

– Helt underbart att spela idag. Det var roligt att komma tillbaka till Bredbyn, de har en skön klack och härlig omgivning. Att vi vinner är såklart också extra skönt, säger Stenberg efteråt.

LÄS MER: Ilskan efter derbyförlusten: "Orättvist – de förtjänar inte att vinna"

Stenberg, som själv spelade i Anundsjö förra säsongen, om hur det var att besegra sin förra klubb.

– Just nu känns det såklart underbart. Detta har jag längtat efter sedan jag skrev över mig till Friska Viljor.

Han var dessutom i allra högsta grad involverad i segern, då han själv gjorde det matchavgörande 2-1-målet i slutet av den första halvleken.

– Ja, vi får en frispark ut från sidan och det är Anton som slår den. Han lägger den över deras första killar och sen går jag bara upp och nickar lite på chans, så det var ju helt underbart när jag såg att den gick in.

Du fick höra en härlig ramsa av min gamla hejarklack då?

– Haha ja, de sjöng att jag gått och blivit tjock och lagt på mig lite sen jag bytte klubb. Så det var extra skönt att göra mål idag.

När kändes det som att ni hade det?

– Nja, jag vet inte. Jag tyckte att de var med hela tiden och det blev bitvis mycket flipperspel framför vårt mål. Så vi hade lite tur ibland, att de inte fick in den. Men när vi fick straffen i andra halvlek visste jag att Toby skulle sätta den och att det var klart då.

Fredagskväll och seger, hur firar du detta?

– Jag åker till Kramfors stadsfest, hemåt till mina gamla trakter och tar någon öl extra!

SE MER: Se alla höjdpunkter från superderbyt mellan Anundsjö och Friska Viljor

Mer läsning