Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friska Viljor anordnar beachfotbollsturnering – ”Hoppas på en riktig fotbollsfest”

Fotbollsfebern fortsätter och till helgen är det dags för årets fotbollshändelse i samband med sommarfesten vid inre hamnen – och det när Friska Viljor arrangerar sommarens Beachfotbollsturnering.

Annons

På lördag den 2 juli är det dags att kora Örnsköldsviks vassaste lag och det ska göras i samband med att Friska Viljor FC med samarbetspartners arrangerar sommarens beachfotbollsturnering. Turneringen kommer att äga rum vid inre hamnen och fint väder är självklart beställt.

– Vi vill bygga vidare på EM-känslan och göra helgen till en riktig fotbollsfest där kompisgäng och företag kan ställa upp och utmana varandra, säger Niklas Byström som hoppas på mycket glädje och gemenskap.

– Detta är även en del av vår ambition att öka intresset för fotbollen i stan, så då känns det naturligt att skapa en heldagsaktivitet tillsammans med våra samarbetspartners för att göra sommarfesten till en dag för alla Öviksbor.

På lördag är det dags för Ö-vikborna att göra upp om vilka som är bäst på beachfotboll. Här en bild från en beachturnering i Härnösand.

På lördag klockan 11.00 kommer turneringen att köra igång och beroende på antal deltagande lag beräknar arrangörerna med att hålla på till ca 18.00. En beachfotbollsplan på 20x10 meter kommer att byggas i hamnen, i anslutning till sommarfestens arrangemang.

– Vi hoppas självklart även på kanonväder och skönt ”lir”av deltagande lag.

På plats kommer även konferenciererna Adam Johansson och Spring-profilen Björn Daniels att finnas och ambitionen är att möjligt överskott från helgen går till föreningen.

– Eventuellt överskott från Cupen går tillbaka till ungdomsfotbollen i Friska Viljor och de satsningar som vi gör från föreningens sida för att stärka fotbollen och talangutvecklingen i stan, säger Byström och fortsätter:

– Tack vare den målmedvetna strategin som påbörjades år 2012 så har vi nu, 2016, avancerat tillbaka till Div. 2 med lejonparten av truppen som består av yngre, lokala talanger. Det vill vi såklart också fortsätta med, mot nya mål!

Mer läsning

Annons