Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första superderbyt på sju år - då väntas 1000 åskådare på Olympia

Mitt under brinnande EM vankas det något på gränsen till ännu hetare. På fredag kväll möts nämligen Anundsjö och Friska Viljor för första gången på sju år i Ångermanlands hetaste derby – en match du inte får missa.

Annons

Det kommer i alla fall inte vi på Allehanda att göra. Missa detta derby alltså. För förutom att livesända själva matchen kommer vi även att köra studio med start 18.30 – allt för att komma i den rätta derbystämningen.

Något Anundsjös sportchef Bruno Nilsson redan känner.

– Detta är en match vi sett fram emot sen det stod klart att Friska Viljor gick upp i division 2.

Förväntningarna är redan nu höga. Lagen har inte mötts i en seriematch på sju år och nu, när det dessutom råder fotbollsfeber i vårt avlånga land, räknar man med en stor publikfest.

– Ja det hoppas jag. Vi har väntat så många år på ett derby, så det bör det bli. Vi uppskattar en publiksiffra på omkring 800-1000 personer, det blir bra drag på fredag kväll.

Utöver att det pratas om matchen på stan har man även från klubbens håll jobbat med annonsering för att locka till sig den stora publiken.

– Vi har annonserat lite, men detta är en match som talar för sig själv och det är så många som sett fram emot den. Från supportrarna till oss ledare och spelare i båda lagen. Det finns inget roligare än ett riktigt derby.

Nilsson betonar det här med att det är ett riktigt derby.

– Vi har ju kallat det derby när vi mött Härnösand och Sollefteå men det är egentligen inga derbyn utan det är som nu, när det är två lag från Ö-vik– då är det derby.

Enligt Nilsson är förväntningen att det bli en jämn match då lagen ligger ganska lika. Det skiljer bara fem poäng och tre placeringar i tabellen, till Friska Viljors fördel.

Om man mot förmodan inte bestämt sig då – varför ska man ta sig till Olympia på fredag?

– För stämningen. Den kommer vara på topp, allt kommer attvara på topp!

– Vi börjar med supportermiddag klockan fem som jag vet attmånga anmält sig till, så det blir drag från halv fem till matchens slut. Ellerja, egentligen börjar det ju redan klockan 15 när Sverige möter Italien, detblir mycket fotboll på fredag.

Att skriva in i kalendern:

Vad? Hetaste derbyt i Ångermanland

När? Fredag 17 juni, avspark 19.00

Var? Olympia i Bredbyn

Kan du inte vara på plats? Lugn, Sporten livesänder med start 18.30

Mer läsning

Annons