Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre Anundsjötränaren Tanurcov är ny tränare i BIK SK: ”Tror verkligen på det här”

Tidigare i våras lämnade han uppdraget som tränare för Anundsjös herrar i division 2. Nu står Sergiu Tanurcov inför en ny utmaning: vända den negativa trenden för BIK SK.

Annons

I början av maj lämnade han sin roll som huvudtränare i Anundsjö och efter ett par månader av både fysisk och mental vila är nu Sergiu Tanurcov redo att ge sig in i hetluften igen. Och det gör han i BIK SK – ett lag som efter halva säsongen (11 matcher) endast tagit en trepoängare.

– Jag har pratat med både ledare och spelare och det största problemet är att truppen är för tunn, säger Tanurcov som anslöt till laget för ungefär en och en halv vecka sedan.

– Hittills har det varit så att om någon skadar sig eller blir sjukt har man blivit tvungna att plocka från ungdomslagen och då fått in spelare som egentligen inte är mogna för spel i division 1.

Vad ska du bidra med?

– Jag känner att jag vill hjälpa till så mycket jag kan och hoppas att vi klarar att hålla oss kvar. Kommer att lägga hela mitt hjärta i att vi ska fixa detta. Visst är det svårt att lova något, men jag tror verkligen på det här.

Tanurcov blir ny huvudtränare men berättar att han kommer att dela ledarskapet med assisterande tränarna Hasse Åberg och Lena Nordén. Beslutet att ansluta till laget kom även, enligt honom själv, lite oväntat – fast ändå inte.

– Jag hade inte tänkt träna något mer lag sedan jag lämnade Anundsjö i början maj, men jag har en lång relation med BIK SK och vi hade lite kontakt inför säsongen, men då ville jag satsa på Anundsjö istället.

För närvarande har Tanurcov semester och passar då på att umgås med familjen samt hjälpa grannen att måla huset. Och hädanefter väntar nu resor till Härnösand fyra dagar i veckan för att vända den negativa trenden och nå säker mark i tabellen.

– Det var inte ett solklart ja att ta jobbet, utan det tog några dagar att komma överens med familjen. Men detta är en jättebra chans för mig att visa om jag kan något inom fotboll.

Hur är stämningen i laget?

– Tjejerna är hungriga, revanschsugna och vill vända trenden, vilket var en faktor som gjorde att jag ville hoppa på detta. Det finns stor potential och bra kvalitéer i detta lag.

Tanurcov är dessutom inte ny inom damfotbollen utan har tidigare tränat Höga Kustens damlag medan han själv spelade i Höga Kustens division 4-lag.

– Jag tränade tjejerna i två år samtidigt som jag spelade. I mina ögon är tjejer proffsigare än killar, på både träning och match, det har jag märkt är största skillnaden.

Redan på lördag får Tanurcov åter debutera i matchsammanhang när BIK SK möter Mariehem SK på hemmaplan.

Arkivfoto: Sergiu Tanurcov är tillbaka i båset - men denna gång som tränare för Härnösandsdamerna i BIK SK.

Mer läsning

Annons