Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En negativ femetta mot Timrå – Bik:s åttonde förlust i ettan

/
  • Bik SK (Isabell Nordlund) vs IFK Timrå (Bupe Okeowo). Den här gången slutade själva duellen 1-0 till målvakts-Nordlund, men Okeowo var den som gjorde första målet i 5–1-vinsten.
  • Bik SK (Victoria Piirainen-Andersson) vs IFK Timrå (Irma Nordmark).
  • Bik SK deppar efter ännu en förlust i Division 1 Norrland.

I tabellen skiljde det sju poäng och fyra placeringar mellan Bik SK och gästande IFK Timrå.
Ute på plan skiljde det tre aktörer.
– De har några klass­lirare som vi inte ­kunde mäta oss med i dag, konstaterar Bik-coachen Sam Haglund efter 1–5 (0–2).

Annons

Bik SK har haft en jobbig serieupptakt i Division 1 Norrland. Bara en seger på de åtta inledande försöken.

Under tisdagskvällen kom nederlag nummer åtta.

– I första halvlek ser det helt okej ut, men det blev jobbigt med 0–2 precis innan halvleksvilan, säger Sam Haglund, Bik-tränaren.

Bik SK var väl medvetna om vilka spelare man behövde se upp med hos gästerna – och det gjorde man.

Problemet var bara att kvalitén på mittfältsmotorn Anan Evans och forwarden Bupe Okeowo var så pass hög att det hade behövts dubblering av bevakningen på respektive spelare för att neutralisera deras spelskicklighet.

Nora Haglund var Bik:s bästa spelare från sin högerbackplats, men i duellen som föregick det viktiga 0–1-målet fanns inte tillräckligt med kilon för att klara en–mot–en-duellen mot målsprutan Okeowo. Timråforwarden vann duellen axel mot axel och rullade snyggt in säsongens åttonde mål invid Bella Nordlunds högra stolpe i den 35:e matchminuten.

Den psykologiska 0–2-nicken svarade Linnea Jensen för på en precist slagen frispark av Anna Evans. Evans satte därefter spiken i Bik-kistan genom att rulla in 0–3 på straff sex minuter in i andra halvlek.

Anna Häggblad snuvade visserligen fräckt Timrå-målvakten Hannah Clark i en luftduell för 1–3, men närmare än två bra chanser för en frilägeslöpande Simone Edefall kom aldrig Bik.

Wilma Josefsson satte 1–4 fyra minuter senare och i matchminut 70 fastställde gästernas inhoppare Irma Nordmark (med förflutet högre upp i seriesystemet) slutresultatet till en klassisk femetta.

– Men på något vis är jag ändå övertygad om att det kommer att vända för oss så att vi kan börja klättra uppåt i tabellen, avrundar tränaren Sam Haglund hos seriejumbon Bik SK.

Se matchen i repris här

Mer läsning

Annons