Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter fem raka förluster – äntligen en vinst för Bik SK

/
  • Sara Jensen, 25, spelade från start i Bik SK för första gången den här säsongen och blev målskytt direkt.

Ifjol kom första förlusten efter sex omgångar av damettan. I år tog det sex omgångar att vinna (!).
– Det var hela lagets förtjänst. Vi höjde oss rejält efter paus och vann rättvist, säger Bik:s comebackande Sara Jensen efter 2–1 borta mot Storfors.

Annons

Efter fem raka förluster i uppstarten av årets Division 1 Norrland (Team TG 0–4, Mariehem 0–5, Krokom/Dvärsätt 1–2, Notviken 0–4 och Själevad 2–4) så hittade härnösandslaget Bik SK ett sätt att vinna igen.

Efter den första halvleken fanns dock inga tecken på att den negativa trenden skulle brytas just den här söndagen i Piteå.

– Nej, vi gjorde ingen bra första halvlek. Vi vann knappt några dueller och skapade nästan ingenting framåt, medger Sara Jensen som efter en lång skaderehab under våren äntligen fick en plats i startelvan igen.

Hon hoppade in sista kvarten mot Själevad senast.

– Jag skulle känna mig för idag, men det kändes så bra att det blev 90 minuter, rapporterar hon från spelarbussen där den positiva stämningen hördes tydligt.

Tacka för det.

0–1-underläget sedan Storfors gjort mål på en hörna vändes ju till en 2–1-vinst mellan matchminut 73 och 79.

Det var just Sara Jensen som nickade in kvitteringen.

– Simone Edefall slog in ett långt inlägg som jag ärligt talat inte trodde jag skulle kunna hoppa tillräckligt högt på och nå – men jag är visst spänstigare i år. Jag fick pannan på bollen som gick ribba och in, berättar Sara.

Nästan direkt efter 1–1-målet hade Simone Edefall ett skott i ribban och segermålet kom några minuter senare.

– Att vi vann på ett självmål då deras spelare fick felträff på sin rensning av Carro Jonsson inlägg, spelar ingen roll. Vi vann för att vi gjorde en otroligt bra laginsats efter paus och nu har vi äntligen blivit av med nollan i tabellen, säger Jensen vars lag därmed lämnade över jumboplatsen till nästa helgs motståndare – IFK Åkullsjön.

För gott har Bik-tjejerna tänkt...

Läs mer: Bik SK gjorde braksuccé i ettan i fjol: "Andra året är alltid tuffare"

Mer läsning

Annons