Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domaren i fokus när Anundsjö föll tungt: "Han är ojämn"

Anundsjö föll tungt hemma på Olympia mot Valbo och fick sin sjunde raka match utan vinst. ”Vi ger oss inte själva chansen att vara med i matchen”, säger Anundsjös tränare Magnus Bild.

Annons

Hemmalagets kapten Joel Åman sparkas ner.

Bortalaget Valbo fick bästa möjliga start på lördagens drabbning när man efter bara 30 sekunder hittade målet efter en fin prestation på vänsterkanten av Valbos Rasmus Eriksson. I den elfte matchminuten kom 2-0 till bortalaget genom Emil Vigren som efter en bjudning från Anundsjös målvakt Patrick Weaver fått tag på bollen och satte den lågt intill stolpen.

– Vi bjuder på två pojklagsmisstag som gör att vi får jobba i uppförsbacke, säger tränaren Magnus Bild.

– Det är en av våra backar som blir bortvänd väldigt enkelt och det andra är en bjudning från våran målvakt. Det är 0-2 efter knappa kvarten spelad så det är jobbigt.

Anundsjö hade ett antal lägen att reducera och när Joel Åman inte såg en ren Rami Monsour på högerkanten i den sjuttonde minuten blev det livat från de 211 åskådarna på läktaren.

Rami Monsour blev lite het i den 24:e minuten och fick ett gult kort efter att inte haft samma åsikt som domaren om en inkastsituation.

Anundsjös Rami Monsour syntes mycket i dagens match.

Bortalaget gjorde både 3-0 och 4-0 på två minuter i den andra halvleken, trots stort bollinnehav för hemmalaget.

– Vi tar inte de löpningar som vi borde göra utan deras backlinje får jobba väldigt enkelt och rättvänt. Vi har boll men det säger väldigt lite, det handlar om vad man gör med bollen, säger Bild.

– Jag ser gärna att vi har bollen tio procent av tiden bara vi gör något av den tiden, idag har vi mycket boll men det händer liksom ingenting.

– Nu är det final varenda jävla match vi spelar, det gäller att få lite medvind och medgång och få någon enkel trea men det får vi ju inte.

Johan Genlund i nickduell med Valbos Marcus Andersson.

Hur är stämningen i laget efter sju raka matcher utan vinst?

– Det har under de träningarna vi haft senaste veckorna varit bra stämning och bra träningar med bra skärpa och bra humör. Såklart blir det frustration efter 0-2 och man tycker att ingenting går rätt väg, då är det lätt att lägga fokus på fel saker men det är något vi pratat om.

Magnus Blid tar upp domarinsatsen i matchen och tycker att domaren kunnat hålla en högre nivå.

– Domaren styr det här med att det blir gapande från spelarna, jag tycker han är ganska ojämn vilket gör att spelarna inte vet vilken nivå som ska hållas. Jag skyller inte förlusten på domaren, han är likadan åt båda hållen men det gör att stämningen inte blir bra.

– När han blåser för en tuff grej ena gången men släpper det en annan gång så är det väldigt svårt att hitta någon nivå.

Domaren Peter Marksén stod i centrum under matchen.

Strömsberg är det laget som ligger ovanför er på kvalplats och ni ställs mot dem nästa lördag, hur ser tankarna ut inför den matchen?

– Alla matcher sedan Söderhamn är sexpoängsmatcher, Strömsberg är ett lag som vi ska slå om vi gör det vi ska. Gör vi inte det åker vi på 4-0 i arslet som idag.

– Jag har ända fram tills idag sett en möjlighet att klara oss utan kval, men nu handlar det om att hänga på Strömsberg så vi klarar kvalplatsen, det är det som gäller, avslutar Bild.

Mer läsning

Annons