Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrland plundras igen – hur dyrt ska det vara med el och bil?

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Valåret är detsamma som julafton för staten. Därför  är det bäst att hålla i plånboken, för ser du inte upp kan du hamna på bar backe ekonomiskt. I synnerhet om du bland annat har bil och bor i Norrland. Här är bilen ett måste för människorna, unga som gamla.

Höjd bilskatt, dyrare bränsle, samt svinaktigt höga elkostnader, eftersom staten numer låter elbolagen härja fritt med elpriser, elskatter och moms därtill. Vilket annat land plundras så som Sverige?

Och varför ska vi i Norrland betala elnätsutbyggnaden i folktäta Syd-och Mellansverige? Att det verkligen är så har politiker sagt upprepade gånger i  media.

Det här valåret har verkligen bevisat att bilister och bofasta i Norrland ännu en gång  kommer att bli de stora förlorarna.

Och hur korkad är politiken och synen på bilismen? Staten accepterar orena motorer i stället för att sätta en svidande miljögräns från ett visst årtal. Det märke som ej uppfyller kravet får inte säljas i Sverige, Norden eller EU. Definitivt ärligare än detta årliga jamande om alltför små steg mot en renare värld. Men naturligtvis en nackdel för staten som inte kan "hugga för sig" varje valår. Vad händer då?

Knappast tänkbart. Bilismen har i alla tider varit statens bästa mjölkkossa.

Det här valåret har verkligen bevisat att bilister och bofasta i Norrland ännu en gång  kommer att bli de stora förlorarna. Och var finns rättvisan? Och var finns den starkaste rösten i vår stad?

Det räcker inte att bara visa sig i PR-kostymen. Det behövs ord och löften också.

Åke Jostersjö

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel