Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrfrid fick miljöpris av Lions club Sollefteå Nipsippan

Lions club Sollefteå Nipsippan nominerade Norrfrid Naturbruk till Lions Sveriges miljöpris 2021. Norrfrid vann miljöpriset med denna motivering. Diplom och pengapris kommer att delas ut längre fram på grund av pandemin.

Motivering till Sveriges Lions pris för miljö och hållbar utveckling 2021. Norrfrid Naturbruk – ett andelsjordbruk i Klovsta strax söder om Sollefteå.

Motivering till priset 2021:

Norrfrid Naturbruk är ett utmärkt exempel på hur ett jordbruk i praktiken utvecklar mer etisk och hållbar matproduktion och de finaste råvaror landskapet långt norrut i Sverige kan frambringa. Gården kombinerar växtodling, djurhållning och skogsbruk med en strävan att djuren ska leva efter sina instinkter och jorden bli allt bördigare. Man arbetar med naturen och drar nytta av djurens naturliga beteenden. Detta minskar också matens klimatpåverkan. Gården vårdar relationer och har ett nära samarbete med konsumenter genom andelsjordbruk, köttlådor och med andra gårdar. Det ger flexibilitet, bättre service till kund och ökad matsuveränitet.

Kristina Olofsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel