Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu tar Haik sikte på framtiden

Tre matcher återstår av Haiks tuffa allsvenska säsong: Först Örebro och Haparanda hemma, därefter en bortamatch.

Annons

– Vi har lärt oss mycket inför framtiden, summerar tränaren Ulf Petersson.

En enda ynka poäng gör Härnösandslaget till särklass sämsta klubb i de två allsvenska serierna.

– Vi har fått många käftsmällar, men gruppen har varit oerhört bra. Visst, de har känt sig förbannade efter alla förluster. Men har stöttat varandra föredömligt.

Det unga Haik, med nio juniorer i truppen, har varit väl medvetna om att som krävs i framtiden.

– Vi har pratat mycket om att lära sig, att utvecklas och att spelarna har sett säsongen som en utbildning. De vill gärna spela i allsvenskan i framtiden och nu inser de också vad som krävs.

Petersson själv gammal elitspelare och tidigare bland annat tränare i allsvenska Selånger under tre år, vet vad som behövs.

– Spelarna måste öka träningsdosen med 30 procent, det tar många år att bygga bandyben. Klubben måste bygga det hela under en treårsperiod. Haik behöver inte nödvändigtvis gå upp i allsvenskan direkt, utan det kan räcka att ta sig till kval.

Nyligen hade klubben ett spelarmöte som var positivt.

– Vad jag förstår verkar de flesta villiga att fortsätta i klubben även kommande säsong. Spelarna har fått blodad tand och vill vara i allsvenskan. För att klara av den nivån måste de träna både huvud och kropp, samt förstå det taktiska i ännu högre grad.

Själv fortsätter inte Ulf Petersson som tränare, hans arbete är för tidskrävande.

– Klubben jobbar för att hitta nytt blod utifrån. Det gäller att få till en stab runt tränaren, fyra man vore perfekt. En huvudtränare, och ytterligare en tränare för varje lagdel. Vi måste nog snegla på hockeyn som ofta har både målvakts-, back- och forwardstränare.

Sedan krävs det att spelarna underkastar sig en hårdare träning under par säsonger - då kan Haik vara tillbaka i allsvenskan igen inom ett par säsonger.

Mer läsning

Annons