Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norge nådde inte handbollsfinalen

Det blir inte ett skandinaviskt lag i VM-finalen i handboll. Norge förlorade semifinalen mot Ryssland med 20-28. Därmed är det Ryssland och Frankrike som gör upp om guldet i Kina.

Ryskorna, som kan vinna VM för fjärde gången på 2000-talet, har varit en riktig mardröm för Norge. Två finalförluster har det blivit för norskorna på senare år, 2001 och 2007.

I fredagens match hade dock Norge en bra chans att ändra på det när man flera gånger ledde med tre mål i första perioden. Men så kom kollapsen, ryskorna gick från ett 8-11-underläge till 16-12 på tio minuter. Norge hämtade sig aldrig och blev periodvis utspelade.

Vi tappade mot ett bättre lag. I tre kvartar slet vi i försvaret och med kontringarna. Därmed fick vi inte de billiga målen som hade kunna ge oss självförtroende också i anfallet. Ryssland var smarta och jobbade hem, säger norska förbundskaptenen Thorir Hergeirsson.

Frankrike nådde finalen efter 27-23 mot Spanien. Efter en trög start med två raka förluster var fransyskorna nära att bli utslagna av Sverige, men sju raka segrar senare kan Frankrike ta hem guldet.