Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norge nådde inte handbollsfinalen

Annons

Det blir inte ett skandinaviskt lag i VM-finalen i handboll. Norge förlorade semifinalen mot Ryssland med 20-28. Därmed är det Ryssland och Frankrike som gör upp om guldet i Kina.

Ryskorna, som kan vinna VM för fjärde gången på 2000-talet, har varit en riktig mardröm för Norge. Två finalförluster har det blivit för norskorna på senare år, 2001 och 2007.

I fredagens match hade dock Norge en bra chans att ändra på det när man flera gånger ledde med tre mål i första perioden. Men så kom kollapsen, ryskorna gick från ett 8-11-underläge till 16-12 på tio minuter. Norge hämtade sig aldrig och blev periodvis utspelade.

Vi tappade mot ett bättre lag. I tre kvartar slet vi i försvaret och med kontringarna. Därmed fick vi inte de billiga målen som hade kunna ge oss självförtroende också i anfallet. Ryssland var smarta och jobbade hem, säger norska förbundskaptenen Thorir Hergeirsson.

Frankrike nådde finalen efter 27-23 mot Spanien. Efter en trög start med två raka förluster var fransyskorna nära att bli utslagna av Sverige, men sju raka segrar senare kan Frankrike ta hem guldet.