Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordqvist tvåa inför slutrundan

Annons

Golfåret 2009 har varit över all förväntan för Anna Nordqvist. På lördag kan det krönas med ännu en titel, det som behövs är att hon hämtar in tre slag på ledande In Kyung Kim i Europatouravslutningen i Dubai. Nordqvist gjorde dagens bästa runda, 65 slag, och var också i delad ledning efter en birdie på 15:e hålet men lyckades inte matcha sydkoreanskan på de tre sista hålen.

Jag tror att jag var sju slag efter i tävlingen i Madrid och lyckades få till särspel så allting kan hända. Nu är det bara en runda kvar till jullovet och det kommer att bli väldigt roligt, sade svenskan till Europatourens hemsida.

Nordqvist, som stod för en av svensk golfs största skrällar när hon vann LPGA-mästerskapen, kommer med största sannolikhet att på lördag tilldelas Europatourens pris för Årets nykomling. I kampen om segern i tävlingen i Dubai finns dock ytterligare en svenska med. Ett slag bakom Nordqvist återfinns Maria Hjorth som var i ledning efter första rundan. Hon skuggas av en kvartett spelare, bland andra amerikanskan Michelle Wie, ytterligare två slag bakom inför upplösningen.