Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordligaste pressgjuteriet har fått ny ägare

Sollefteå Pressgjuteri, i Örbäck utanför Långsele, har köpts av Hackås Precisionsgjuteri.

- Det här är positivt för oss. Nu ser jag en möjlighet att öka produktionen och nyanställa, säger pressgjuteriets vd Per-Gunnar Sjödin.

Pressgjuteriet i Sollefteå, som är det nordligaste i landet, har fokus på serietillverkning, pressgjutning, av aluminiumgods för framför allt industrin. Företaget har i dag 13 anställda. Precisionsgjuteriet i Hackås är specialiserat på gjutning av tunnvägiga aluminiumdetaljer och framför allt prototypserier inför kommande serietillverkningar i aluminium.

- Förvärvet bidrar aktivt till att förstärka bägge företagens konkurrenskraft genom ett bredare produktutbud och effektivare organisation, säger Hackås vd Mattias Lööv, i ett pressmeddelande.

Sjödin ser samma fördelar.

- Det är nödvändigt att samordna resurserna inom försäljning och produktion då den ökade konkurrensen från framför allt Asien kräver högre närvaro och större flexibilitet ute på marknaden, säger han.


JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68