Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordkorea varnar USA

Annons

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un sade på nyårsdagen att koreanska halvön kommer att "slukas" i en kärnvapenkatastrof om krig bryter ut där igen.

I sitt nyårstal i statlig tv varnade Kim Jong-Un också USA för att landet inte kommer att vara säkert i händelse av en konflikt.

I talet hyllades avrättningen av sin ingifte farbror Jang Song-Thaek, som han kallade för "avskum" och anklagade för att ha försökt bygga upp en egen maktbas i det styrande partiet.

Avrättningen av sin en gång så mäktige farbror Jang Song-Thaek beskrevs av Kim som avlägsnande av "splittrande avskum", en åtgärd som stärker enigheten bland hans folk.

Yang Moo-Jin, professor i Nordkoreastudier vid Seouls universitet, säger att talet understryker Kims vilja att framställa sig själv som en ohotad och stabil ledare, två år efter det att han kom till makten.

Hans meddelande till folket är att, nu när Jang är borta, låt oss lägga utrensningen bakom oss och se framåt med grund i den starka enighet som råder inom partiet, militären och regeringen, säger han till AFP.

Mer läsning

Annons