Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordiska kammarorkestern gör filmmusik

Nordiska kammarorkestern spelar filmmusik i konserten "Tystnad - tagning" på St. Petri Logen i Härnösand på onsdag kväll den 8 oktober.

Långt innan de stora biosalongerna med surroundljud kom, hade man ofta i 20- och 30-talets filmvärld små ensembler för filmmusiken.

Konserten "Tystnad - tagning" är en hyllning till gamla och nya filmklassiker. Det blir det musik till stumfilmer, svartvita filmer, Hitchcock klassiker och nyare storfilmer.

Till exempel Charlie Chaplins "Smile" från filmen "Moderna Tider". "Swing It Magistern" från filmen med samma namn, som blev ett sådant genombrott för Alice Babs. John Williams musik till "Schindlers list", musiken från filmer som "Titanic", "Gudfadern" och "La Dolce Vita"

Konserten innehåller också musik av Erich Wolfgang Korngold, en tonsättare som gjorde musiken till flera storfilmer i Hollywood på 1930-talet.