Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordingrå får bensinstation igen

Nordingrå kan få ett eget tankställe igen. Detta trots att den gamla bensinstationen lades ner så sent som i våras.

Annons

Bakom projektet ligger ett antal företagare, ortsbor och kyrkan. De har upplevt bristen på tankställe som ett problem för både boende och turister och vill nu bygga en enklare pumpstation för diesel och bensin.

Att åter öppna den gamla bensinstationen ansågs däremot inte lämpligt, med tanke på att den låg känsligt till inom vattenskyddsområdet.

Istället har man nu tänkt satsa på en plats strax intill kyrkan, 100 meter från kyrkoruinen, där en flyttad carport ska utgöra avgränsning mot kyrkans tomt. Tillfarten blir från Kyrkåkervägen.

Från kommunens sida ser man satsningen som positiv ur servicesynpunkt och tycker att det miljömässigt och transporttekniskt har fördelar. Normalt finns rekommendationer om ett skyddsområde på 100 meter från bebyggelse och här finns ett bostadshus 50 meter bort, men vid mindre stationer kan undantag lämnas, påpekar miljö- och byggnämnden i Kramfors

Där skriver man också att det handlar om utfylld parkmark och att bygget inte kommer att påverka några fornlämningar. Det påpekas också att det bara lär handla om en marginell trafikökning i området. Därför har nämnden godkänt det förslag till förändring av detaljplanen för området som tagits fram inför den tänkta etableringen.

Annons