Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norden har världens dyraste shopping

De nordiska huvudstäderna är fortfarande bland de dyraste i världen att turista och shoppa i, visar Pricerunners årliga internationella prisstudie.

I prisstudien har 26 konsumentnära varor och tjänster jämförts i 33 städer, varav 22 europeiska.

Oslo är den dyraste staden och placerade sig på 33:e plats tätt följd av Reykjavik (29), Stockholm (28) och Helsingfors (27). Produkter som är dyrare i Norden än i andra länder är framför allt bio, take away-kaffe, böcker, bussresor, bensin, alkohol, läsk, cigaretter och snabbmat. Priserna i Stockholm är 13 procent dyrare än studiens genomsnitt.

Den billigaste storstaden i studien är Bombay, med Bangkok på andra plats. Dessutom har USA blivit billigare, framför allt på hemelektronik, och New York är nu den fjärde billigaste shoppingstaden.

Warszawa, Prag och Vilnius är de billigaste huvudstäderna i Europa. Samtidigt kan man se att skillnaderna mellan huvudstäderna i Europa minskar.

Pricerunner är en konsumentguide för pris- och konsumentjämförelser.