Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordén akterseglad på hemmaplan

Annons

Hon lyckades inte upprepa fjolårssegern.

Hennes sargade fot lades i ispaket.

Men Lisa Nordén var nöjd med sin trathlonlördag i Gamla stan ändå. Det är ju om två veckor hon ska vinna.

OS-tvåan Lisa Nordén fick nöja sig med 19:e plats och kom i mål drygt 3,5 minut efter segrande amerikanskan Gwen Jorgensen i Stockholms triathlon i olympisk distans.

Efter minutsnabb återhämtning efter 1 500 meter simning, fyra mil på cykel och en mils löpning i och kring Gamla stan i Stockholm sade hon:

Jag är nog den enda av tjejerna som skulle kunna köra fyra varv till utan att tröttna.

Snabbheten saknar Nordén. Men 30 timmars träning i veckan under två månader på hög höjd har gett henne uthålligheten som ska ge henne VM-guld i halvironman i Las Vegas om två veckor.

Det är där all fokus ligger. Att vinna VM på ännu en distans.

Steg på vägen

Stockholm blev ett trevligt steg på vägen och hennes enda tävling i VM-serien i olympisk distans, som bara är hälften så långt och mycket som halvironman.

Det här var det bästa jag kunde göra med tanke på VM, sade hon. Det gav ett kvitto på vad vi förväntade oss, vad som fanns i kroppen. Jag är nog mer förberedd för Las Vegas än den här tävlingen. Och publiken gav ett fantastiskt stöd.

Nordén var mest nöjd med cykelmomentet. I simningen fick hon direkt in vatten i glasögonen och stördes av det. Och löpningens sista två varv av fyra blev jobbiga. Där tappade hon till konkurrenterna och fram allt Jorgensen som avgjorde direkt och vann ohotad före brittiskan Non Stanford och tog över ledningen i VM-serien inför den sista tävlingen i London.

Jag ville få en bra genomkörare och det fick jag. Lite vila på det här så ska jag nog kunna höja formen ett snäpp.

Tufft program

Före VM tänker dock Nordén köra ännu en olympisk triathlon, i Des Moines, Iowa, nästa helg. Trots att hon stod med sin tejpade vänsterfot på ett ispaket för att lindra smärtan vid hälsenefästet under foten.

TT: Är det så klokt med en tävling till före VM i halvironman med tanke på dina fotproblem?

Det är 100 000 till vinnaren och jag är regerande mästare sedan två år tillbaka. Visst, det är ett tufft program, men med mycket vila och de här extrema uttömningarna så kan man få en höjning av formen. Foten låg på gränsen i dag till vad den klarar, jag behöver sjukgymnastik och rehab nu för att få den bra till nästa helg.

Mer läsning

Annons