Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon är en bondbrud utan brådska att bli fru – tv-bondeparet Stefan och Hanna vill ha något att längta till

De förlovade sig högst uppe på ett berg den 28 juni, men då hade de inte fått de riktiga ringarna. Nu blänker de på parets vänstra ringfingrar. Och bröllopet – ja det blir inom fem år...

Annons

Läs även om själva förlovningen, med Hannas ring av ett snöre .

Solen strålar, korna betar, geten Pernilla vaggar omkring på gårdsplanen och i den lilla fästmanssoffan intill den röda husväggen sitter Stefan Hildingsson och Hanna Sundin. Mellan dem sitter Andor, Stefans son, och de ser ut att trivas gott. Hanna har bott här i ungefär ett halvår nu, och jobbar i sin egen frisersalong nere i Hassela by . Där har många kommit in och kommenterat förlovningen.

– De gratulerar och undrar när vi ska gifta oss, och om det blir i Hassela kyrka, säger Hanna, som troligtvis blir den som får planera för bröllop när det väl blir så dags.

Stefan tittar på henne och säger:

– Jag är inte mycket för att planera, så det får du bestämma... Men, det är ingen brådska. Vi träffades i fjol, vi förlovar oss i år, sen kan det ju hända mycket saker innan giftermålet – det är ju roligt att ha någonting att längta till också. Det viktiga är ju att vi tycker om varandra – och det är svårt att göra något annat med dig... Men det blir nog inom fem år.

Hanna tror däremot inte att det blir något Hasselabröllop.

– Nej, det blir nog i Jämtland det...

Och även ringarna kommer från en guldsmed i Jämtland, i Östersund. Fast det visste de inte när de beställde dem.

– Nej, det fick vi veta då vi valt ringarna. Och sedan visade det sig att guldsmedsaffären vi köpte ringarna hos är densamma som där morsan och farsan köpte sina ringar – för exakt 40 år sedan, så det är ju roligt! säger Stefan, som är tämligen nöjd med tillvaron på gården tillsammans med Hanna.

– Två unga människor som tycker om varandra och som vill fortsätta att vara med varandra och vill bli gamla tillsammans. Det är väl fantastiskt?

Se även när Stefan nationaldagsgrillade tillsammans med Hassela-Hasse.

Mer läsning