Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Noomi Rapace stjärna i Venedig

På onsdagskvällen drar 2010 års upplaga av filmfestivalen i Venedig igång.

Det börjar med ett blodbad och avslutas om en och halv vecka med komisk Shakespeare.

Det kan bli rejält kaos när Venedigfestivalens enda svenska stjärnor anländer.

De heter nämligen Noomi och Ola Rapace, och eftersom Millennium-filmerna blivit stora framgångar världen över är intresset extra stort kring filmatiseringen av "Svinalängorna".

Pernilla August har regisserat och äkta paret Rapace spelar huvudrollerna i denna fria bearbetning av Susanna Alakoskis Augustprisvinnare.

Uppståndelse

Här i Venedig deltar filmen i tävlan i klassen kritikerveckan - och att det blir uppståndelse bland alla fotografer när Lisbeth Salander anländer, ja, det lär vi nog kunna räkna med.

Det inledande blodbadet, det står Robert Rodriguez för med sin film "Machete".

Redan i hans och Quentin Tarantinos "Grindhouse"-projekt fanns en fejkad trailer för filmen som alltså inte fanns i verkligheten.

Den gjorde en sådan succé, att Rodriguez bestämde sig för att utveckla trailern till en långfilm med Danny Trejo i huvudrollen.

"Blood, babes and bullets" utlovas och att döma av den trailer som finns på nätet är det precis vad som kommer att erbjudas.

Filmen visas under festivalens första dag - det gäller också Darren Aronofskys betydligt mindre blodiga "The black swan", ett drama i balettmiljö med Natalie Portman i huvudrollen.

Avslutningsfilmen är en nytolkning av Shakespeares "Stormen" med Helen Mirren och Russell Brand i huvudrollerna.