Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nokia vinnare på stigande börs

Annons

Aktiekurserna steg försiktigt på Stockholmsbörsen under onsdagens handel.

Nokia lyste klarast efter besked om att nya Lumiatelefoner ska säljas i Kina.

När handeln stängde hade Stockholmsbörsens OMXS-index stigit med 0,3 procent till 339,2.

Nokia lyfte med 9,4 procent efter besked om att bolaget lanserar en ny version av Lumia-telefonen, med Windows som operativsystem, på den kinesiska marknaden.

Telia Sonera steg med 0,5 procent efter uppgifter i spanska medier om förhandlingar om en försäljning av Yoigo, koncernens dotterbolag i Spanien. Styrelseordföranden Anders Narvinger meddelade också att han inte kommer stanna kvar efter den kommande bolagsstämman.

Verkstadskoncernen Alfa Laval fick en beställning på värmeväxlare till en solkraftanläggning i Sydafrika. Något ordervärde angavs inte men aktiekursen steg 0,4 procent.

SSAB höjde priserna på varmvalsad, kallvalsad och galvaniserad tunnplåt med minst 300 kronor per ton i Europa, Mellanöstern och Afrika. SSAB.s aktiekurs steg med 3,1 procent. Oljebolaget Lundin Petroleum meddelade att bolaget ska borra i ytterligare ett block i havet utanför Malaysia men aktiekursen sjönk 2,2 procent.

Kronan var stabil under onsdagens handel på penningmarknaden medan marknadsräntorna pekade nedåt.

Frankfurtbörsens DAX-index steg 0,3 procent och Parisbörsens CAC-index gick upp lika mycket. Londonbörsens FTSE-index steg 0,4 procent.

Mer läsning

Annons